21 Ocak 2013 Pazartesi

İlkokulda Derslerine Düzenli Çalışan Çocuk

 An itibariyle tüm ülke, haklı olarak Wesley Sneijder transferi ile yıkılıyor. Forma numarası, havaalanına iniş saati, Beşiktaş maçında kadroda olur mu olmaz mu tartışması vs. tartışılıyor. Halbuki Cuma gecesi Kasımpaşa maçından sonra Fatih Terim'in yaptığı basın toplantısı, tüm bunlardan çok daha önemli.

 'Biraz sükunet' dedi Terim, 'Bi susun da işimizi yapalım. Yeşil saha dışında ne haliniz varsa görün de, iş yeşil sahaya kadar uzanınca olmuyor, o durumda da takımıma etkisi oluyor, o zaman başkan dahil hiçbirinizi tanımam !'

 Terim'in Galatasaray camiası üzerindeki etkisi, 'maaşlı çalışan' olarak adlandırılacak kadar ufak tefek bir olgu değil ancak Aysal'ın kurmak istediği profesyonel çalışma ortamında herkes kulübün birer çalışanı. Aysal göreve başladığından beri yaşadığı sıkıntıyı bu mevzuda da yaşadı, yabancı lisandan çevirdiği açıklamaları bizde anlaşılamadı, çirkin futbol dinamiklerini bilmediği için aklında ne varsa söyledi her zaman, ama bu durum genelde krizi de beraberinde getirdi.

 
 Ancak Terim'in asıl parmak bastığı yara, yıllardır kulüpte olan bir sorun: bundan 50 yıl önce ilkokulda düzenli çalışan bir öğrenci, sırf bu özelliği sayesinde şu anda Galatasaray kulübü üzerinde söz sahibi olduğuna inanıyor. Lise tayfasının Fatih Terim'i sevmemesinin sebebi de tam olarak 'Lise burjuvazi'sinin karşısında o burjuvaziyi yıkacak kadar kudretli bir komutan olmasından ileri geliyor. Gittiği her yerde burjuvadan daha çok ilgi görüyor, yüzbinler onun adını haykırıyor, onu efsane olarak görüyor. Kendini işveren olarak gören bu burjuvazi de 'bizim elemana bak hele' diyerek Terim'in altını oymaya kalkıyor..

 Takım ligde her şeye rağmen lider, Avrupa'da yıllar sonra Top 16'da ve takımın havası gayet iyi. Bu başarıya rağmen bir camia böyle saçma nedenlerden karışıyorsa, ortada ciddi sorun var demektir. Bu sebeptendir ki bu sorunlar olduğu sürece Sneijder transferi bile bir şey ifade etmez çünkü takım başarılı olsa bile kendi içerisinde karışık bir camiadan bahsediyoruz..

 Kendi kariyerinin en olgun, en sakin ve en yararlı dönemini geçiriyor Terim, şu döneminde yönetimin ona vermesi gereken tek şey var, o da huzur..