23 Temmuz 2014 Çarşamba

Demirören'in 'En' Demokratik Ülkesi


 Geçtiğimiz gün, Marriot Otel'de düzenlenen TFF Mali Kurulu toplantısı, bugünlerde çok güldüğüm, dünyanın en kısa fıkrasına sahne oldu.

 Toplantıda söz alan İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Yönetimine verdi veriştirdi. Şike skandalının hasır altı edilmesinden, Anadolu takımlarının Avrupa platformunda aldığı cezalardan ve haklarının yendiğinden dem vuran Hacıosmanoğlu, başbakanı kastederek, "Herkesi Beyefendi korkusu sarıyor. Simsarlar çok var. 'Beyefendi böyle istiyor' deniyor. Sayın Başbakan, bizzat bana 'Bu işlerin içinde yokum' dedi. 'Beyefendi böyle istiyor' diye kimseye baskı yapılmasın. Başbakan'a ulaşamıyorlarsa, bana söyleyin ben ileteyim. TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, bizi Başbakan'a şikâyet ediyor. Acaba Kemal Kılıçdaroğlu'na da, Devlet Bahçeli'ye de şikâyet ettiniz mi?'



Bu açıklamalar üzerine kürsüye çıkan Yıldırım Demirören, şu ifadeleri kullandı:


''Biz bir aileyiz. Birimizin canı acırsa, hepimizin canı acır. Önümüzdeki sene zaten seçim var. Eğer memnunsanız desteklersiniz. Türkiye kadar demokratik bir ülke yok. Her kulübümüzün arkasındayız. Yönetim kurulumuzda Trabzonspor'dan iki arkadaşımız var. Türk futbolu için mücadele etmek zorundayız. Beyefendiye herkes ulaşır, kulüp başkanları da ulaşır, bekçi de ulaşır. Beyefendi böyle bir adamdır. Sonuna kadar arkasındayız" 

Özerk (!) olan federasyonumuzun başkanı, konuşmasında ülkemizin ne kadar demokratik olduğundan bahsettikten hemen sonra 'beyefendi'ye herkesin ulaşabileceğini, bir spor branşının mali kurul toplantısında belirtiyor, ona desteğinin sonsuz olduğunu ağız dolusu söylüyor.
 Gerçekten, Türkiye'den demokratik bir ülke yok, o kadar demokratik bir ülke ki, her platformda başınızdaki diktatöre methiyeler dizebiliyorsunuz, bir spor platformunda bile..

3 yorum: