18 Şubat 2013 Pazartesi

Dar Rotasyon Olsa Bile..

 17 Şubat'taki Galatasaray MP - Anadolu Efes maçından önce kağıt üzerindeki ibre, net olarak Efes tarafını gösteriyordu. Galatasaray'ın sakatları, cezalıları derken rotasyon 7 kişiye inmiş, 3 numara namına takıma en son katılan Markoishvili (adının telaffuzu zor diye biz ona kısaca Şota diyoruz, Gürcü kontenjanından) kalmış,şubede ödemeler ile ilgili hafta içinde ciddi sıkıntılar yaşanmış, bütün kaleler zaptedilmiş ve bütün tersaneler alınmıştı. Ancak parkede yaşananlar tam tersini gösterdi..

 1. periyotta 3. faulünü yapan Şota bile Ataman rüzgarının önüne geçemedi, koç 3 numaraya Macvan'ı aldı ve inanılmaz bir savunma çizdi takıma. Oyuncuların ekstra gayreti, Ndong'un pota altındaki ezici üstünlüğü, Engin'in adı gibi 'engin' basketbol zekası, Arroyo'nun liderliği derken Galatasaray 3 çeyreği ezici bir üstünlükle tamamladı. Son çeyrekte dar rotasyon sebebiyle oyuncuların performansları doğal olarak düştü ancak Galatasaray maçı 77-70 kazanmasını bildi.

 
 İlk parantezi galibiyetin mimari Ergin Ataman için açalım. Sanıyorum ki kendisi dar rotasyon seviyor. Şaka bir yana, geçen yıl Beşiktaş'ta da benzer rotasyonlarla benzer savunmalar yaptırmıştı takımına ve koç 3 kupalı muhteşem bir seriye imza atmıştı. Kriz anında verdiği kararların tamamı isabetli oldu ve Galatasaray çok önemli bir galibiyete imza attı. Maçtan sonra yaptığı açıklamada kendisi de belirtti, Galatasaray'ın elinde bir tek lig kaldı ve Ataman bu hedefe gitmek için elinden gelen her şeyi yapacak gibi gözüküyor.

 Bir diğer parantezi Oktay Mahmuti için açalım. Maçı izleyenler biliyor, koç 2. çeyrekte çift teknik faulden diskalifiye oldu. Yaklaşık 5 dakika aralıksız itiraz ettiği pozisyon çok bariz bir pozisyon değildi, gerçekten de tartışmaya açıktı. Öyle ki, LigTV yorumcuları bile 2 farklı açıdan 2 farklı yorum yaptılar. Oktay hoca'nın karakterinde bu sinir her daim var, bunu zaten biliyoruz ancak henüz 2. çeyrekte bu kadar ortada bir pozisyona bu kadar çok itiraz etmesi gerçekten bana enteresan geldi. Diskalifiye kararından sonra Mahmuti'yi alkışlayarak saygılarını gösteren Galatasaray taraftarına ise asıl büyük alkış bizden. 2 sezon boyunca takımına harika anlar yaşatan Mahmuti'yi Galatasaray taraftarının unutması mümkün değil tabi ki, dünkü alkışları sonuna kadar hakediyor koç..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder