6 Şubat 2013 Çarşamba

Senin Memleket Neresi?



Son dönemde gündeme gelen dil konusu yüzünden asıl tartışmamız gereken yine arka planda kaldı: Sercan Sararer neden milli takımda?
Ne milli forma altında önemli bir katkısı var bugüne kadar, ne de bu sezon üst düzey bir performansı. 16 lig, bir kupa maçına çıkmış bu sezon Sercan, sıfır gol bir asistle oynamış. Gerçekten hak ediyor mu sizce milli formayı? Ferhat Kiraz ya da Erman Kılıç'ın milli takıma seçilebilmesi için İstanbul'da oynamaları gerek derdik eskiden olsa. Şimdilerde sanırım kapağı ligin dibinde de olsa bir Bundesliga takımına atmak yeterli.

Ve Mehmet Ekici örneği. Türkiye eleme grubundaki en önemli maçlarından birini 16 Ekim 2012'de Macaristan deplasmanında oynamıştı ve bu kritik maçta ilk on birde görev alan Mehmet Ekici, o tarihte Bundesliga'da yalnızca 26 Eylül 2012'deki Freiburg - Werder Bremen maçında 10 dakika oynamıştı. Hani şu takımın en alternatifli bölgesinde oynayan Mehmet Ekici. Sadece gurbetçi olduğu için mi oynuyor bu oyuncular? "Gurbetçileri takip ediyoruz, hiç birini kaçırmıyoruz" mesajı verebilmek mi tüm amaç? Mesut Özil'i kaçırdık diye iyi-kötü, formda-formsuz kim varsa alacak mıyız kadroya?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder