18 Eylül 2010 Cumartesi

Muarem Muarem


Akıllara ilk olarak Djemba Djemba ve Kazım Kazım'ı getiren ilginç bir isme sahip Orduspor'un genç Makedon'u. Ülkesinin umut vaadeden gençlerinden biri olmasının yanında, Türk asıllı. Özellikle Barcelona'nın başarısıyla dünyada, ve Rijkaard'ın gelişiyle ülkemizde yayılan 4-3-3 sisteminin kilit noktalarında olan ön kanatlarının her ikisinde de oynayabildiği gibi, her iki ayağını da başarıyla kullanabiliyor. Geçtiğimiz sezonun Makedonya 2.si Rabotnicki takımından geldi Orduspor'a ve bu sezon ülkemize gelmeden önce Rabotnicki formasıyla 4 Avrupa Ligi ön eleme maçında forma giydi, 1 gol 1 asistle oynadı.

Bu bilgiler eşliğinde kendisini ilk kez izledim Orduspor - Güngören Bld.Spor maçında, ve söylenenlerin hiç de haksız olmadığını gördüm. Çok kolay adam geçebilen, o bozuk zemine rağmen bileklerine hakim, asist yönü güçlü ve oyun zekası yüksek bir oyuncu. Mevkidaşlarının en bilinen eksikliğinin aksine uzaktan sert ve isabetli şutlar atabiliyor, ki attığı 2 golün 1'i bu şekildeydi. 2 gole bir de asist ekledi ve maçın adamı oldu. Görünen tek eksiği zayıf fiziği ve oyunda devamlılığı sağlamakta zorlanması.

İlerleyen yıllarda adını sıkça duyacağımızı umduğum bu genç yeteneğin 2013 yılına kadar Ordusporla sözleşmesi bulunuyor.

Yabancı transferinde oldukça başarılı olan, Jerry Akaminko ve Bruno Mezenga gibi referanslara sahip Orduspor'u bu transfer sayesinde bir kez daha tebrik etmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder