11 Şubat 2013 Pazartesi

Bitmeyen Sabri Goygoyu Yapmışlar !


 10 Şubat akşamı Türk Telekom Arena harika bir futbol akşamına sahne oldu Galatasaraylılar için. Yeni flaş transferlerden Sneijder ilk on birde, Drogba ise başkanın yanındaydı. Sahaya çok kaliteli olmasa da çok coşkulu bir futbol koydu Galatasaray ve yarım pozisyon dahi vermeden, Burak'ın golleriyle kazanmasını bildi. Bunca güzellik içinde beni asıl mutlu eden güzellikse, kolunda kaptanlık bandı olan futbolcu ile ilgili..

 Burada çokça yazdım, tanıyanlar konuyla ilgili ne kadar tepkili olduğumu bilirler. Sabri Sarıoğlu, bu ülkede hakettiği saygıyı - kendi taraftarından - görmeyen oyuncuların başında geliyor. Nasıl bu hale geldi, nasıl bu çizgi film kahramanlığı ona yapıştı bilmiyorum, ancak herkesin ıskaladığı şey şu; Sabri çok iyi bir futbolcu, mükemmel bir profesyonel ! 2 sezondur çokça yedek kalıp yer yer on sekiz kişilik kadronun dahi dışında kaldı, yılmadı, küsmedi, takım kaptanı olmasına rağmen bunları hep bir mesaj olarak algıladı ve kendini hep hazır tuttu. Rakibi, belki de saha içi disiplinsizlikleri olmasa Dünya'nın en iyi 3 sağ defansından biri olan Eboue olmasına rağmen aslanlar gibi mücadelesini verdi ve sırasını bekledi. Dünkü Antalya maçının açık arayla en iyi futbolcusuydu..

 
 Benim çözmeye çalıştığım nokta ise başta değindiğim nokta aslında. Buraya nasıl gelindi ? Dün maçın 2. yarısında Sabri sağ çaprazdan rakibini ekarte etmeye çalışırken güzel bir hareket yaptı ve tribünlerden o alıştığımız 'alaycı' sesler çıkmaya başladı. Sosyolog olup da şu yazıyı okuyan biri varsa açıklasın, Sabri sadece üçlü çektiriyor diye, neşeli diye, birkaç ortası kötü yere gitti diye, - kimin gitmiyor ki ?- takımın motivasyon kaynaklarından biri diye mi bu yermeler ortaya çıkıyor ? Nedir kaptanla alıp veremediğiniz ? Galatasaraylılığına güvendiğim adamlar bile bu goygoyun peşindeler, bu komiklikler, şakalardan besleniyorlar. Yok mu yapacağınız başka espri ?


 Sabri Sarıoğlu'nun Bursa maçında attığı golü hatırlayanınız var mı mesela ? Son 16 dakikada şampiyon olduğumuz Kayseri maçındaki performansını hatırlar mısınız ? Bordo maçının 90+3'ünü hatırlayanınız var mı ? 18 yaşındayken Galatasaray A takımındaki ilk günlerinde, Terim'in kötü Galatasaray'ının tek parlayan tarafı olduğunu hatırlar mısınız ? Ulusal Takım'ın her kritik sınavından önce 'Gökhan Gönül şoku' yaşanırken sağ tarafta görevden kaçmayan 22 numaralı futbolcu kimdir acaba ?

 Bitmeyeceğini biliyorum, ama belki bunu okuyanlarınız Sabri Sarıoğlu'nun bir Disney karakteri değil de uluslararası arenada tanınmış, önemli bir sporcu olduğunu hatırlar..

3 yorum:

  1. sabri sarıoğlu insanların gözünde ishizakiden farksızdır şu an. atsan atılmaz satsan satılmaz şeklindedir. benim tercihim sürekli adamını kaçıran vurdumduymaz oynamaya başlayan eboue yerine her daim sabridir.

    YanıtlaSil
  2. Bu noktaya resmen sosyal medya denen bok yüzünden gelindi. Sosyal medya, adı bile sevimsiz. Bıktım ya. Her konuda böyle bir linç ortamı yaratılıyor, yeter ki bir ergenin aklına gelsin.

    YanıtlaSil
  3. 2006'da Anfield'da 3-2 kaybettigimiz mactaki Sabri'yi de unutmamak lazim. Geride kalan capulcu taraftar bozuntularina ise hicbir sey soylemeye degmez.

    YanıtlaSil