6 Ağustos 2010 Cuma

Hedefler -II-

Geçen ayki 'Hedefler' yazımda, Aykut Kocaman ve Batuhan Karadeniz örnekleriyle, Türk sporcusu ve yöneticisinin hedeflerinin küçüklüğünden bahsetmiştim. Ancak geçen hafta okuduğum bir röportaj, bu yazının tam tersini, aynı başlıkla yazma ihtiyacı hissettirdi bana.

Four Four Two dergisinin Ağustos sayısında, 6 sayfa ayrılan, son 2 yılın şampiyon hocası Ertuğrul Sağlam, açıklamalarıyla Türk Futbolu'nun aydınlık yüzü olduğunu tekrar kanıtladı. Camiasına gereksiz eyyam yapmadan, kişisel kariyer hedeflerini ortaya koyan Sağlam, bu fikirlerini şu cümlelerle ifade etti:



442:'Avrupa'da küçük de olsa bir takım çalıştırmayı istiyorum.' dediğinizi hatırlıyoruz. Bu düşünceniz devam ediyor mu ?

Ertuğrul Sağlam: Avrupa'da bir takım çalıştıracağım. Ancak asıl önemli olan, nerde, hangi takımı çalıştırarsak çalıştıralım, futbol adına bir değer üretmemiz lazım.

Röportajın devamında da, Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'un değerlerine inanılmaz saygı duyduğunu, ancak gün geldiğinde, daha büyük hedefler için Avrupa'da bir takımı çalıştırmak istediğini belirten ifadeler görebilmekteyiz.

Lokal başarılarla yetinip, sadece sezonluk hedeflerle yaşayan futbol fakirlerine selam olsun, Yürüyedur Ertuğrul Hoca !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder