15 Ağustos 2010 Pazar

Planlı Transfer Politikaları

Geçen hafta içerisinde, Adnan Polat'ın gazetecilere yaptığı bir açıklama, gerçekten dikkat çekiciydi:

- Başkanım, ligin başlamasına sadece 3 gün kaldı, Galatasaray transferleri ne zaman yapacak ?

Adnan Polat: Avrupa'nın dört noktasında yönetici arkadaşlarımız çalışma halindeler. Transfer bir saat içinde de olabilir, bir hafta sonra da olmayabilir.

- Transfer yapılmaması ihtimali de var mı yani başkanım ?

Adnan Polat: İhtiyacımız olan bölgelere 1-2 transfer yapmak istiyoruz, zaman gösterecek.

...



Düşünün ki, adı geçen ekip, müzesinde yüzlerce kupa olan, arkasında milyonlarca taraftarı olan, bütçesi milyon avrolar olan ve yüz yılı aşkın bir tarihi olan bir ekip. Günümüzdeki yöneticilerine bakarsak, Dünya'da en başarılı 10 aktif hocadan biri takımın başında, lig başlamış, ancak halen transfer bitirilmemiş..

Gerçi daha çok sevdiğim tabirler de var tabi ki. Örneğin, bir çok yöneticimiz XX Spor'da transfer bitmez ! diye açıklamalar yapmaktalar. Transfer biter, bitmelidir de, ihtiyacın olan bölgelere transferi yaparsan, o transfer sezonu senin için biter, bitmelidir de ..

Bır diğer anlamlı açıklama da 'XX Spor'da satılmayacak oyuncu yoktur !' ülkemizde. Son zamanlarda Elano konusunda çokça dile getirmiştir bunu Galatasaray başkanı Adnan Polat. Ancak bu açıklamanın hemen arkadasından 'Arda'yı sorup durmayın, kesinlikle satmayacağız !' açıklamasını yapan da kendisidir. Demek ki kulüplerde satılmayacak oyuncular varmış. Olmalıdır da zaten. Tüm taktiğinizi üzerine kurduğunuz, ya da rotasyonun en onemlı parçası olan bir oyuncunuzu - yüksek transfer bedeli teklif edilse bile - ne demeye transfer döneminin son haftasında satasınız ?

Günümüzde, büyük olarak tabir edilen ekipler, transferlerini ortalama 1 yıl önceden planlayıp, buna göre hareket etmekteler. Ülkemızde kendini büyük olarak adlandıranlar ise, plansızlığı plan haline getirmiş durumdalar ne yazık ki ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder