24 Ağustos 2010 Salı

Porto'nun Transfer Felsefesi - Otamendi


Takımlarımız çok değil, birazcık inceleseler Porto'yu, değişmeye başlayacak belki birşeyler. Son hamlesinde defansın göbeğindeki Bruno Alves'i 22M euro karşılığında Zenit'e satarken yerine gelecek vaadeden ve G.Afrika 2010'da Arjantin kadrosunda yer alan Otamendi'yi kadrolarına kattılar. Üstelik yalnızca 4M euro karşılığnda. Bu miktar bonservisin yarısı anlamına geliyor. Porto'nun elinde geri kalan yarısını 1 yıl içinde ödeyerek bonservisin tamamına sahip olma hakkı da bulunuyor.

Transferin bitmesine 1 hafta kala hala sezonun planlamasını hala tamamlayamamış takımlarımız varken gelecek adına kalıcı başarılar hayal. Ancak günü kurtarmaya çalışıyoruz. Örnek olarak Galatasaray'ı vermek gerekirse, Misimovic gündemdeyken, olmayacağı anlaşılınca alternatifi Emana mı olmalı? Bunlar aynı tip oyuncu mu? Yoksa sadece transfer yapmak için mi sokağa atılıyor paralar?

Takımlarımızın bir Man Utd, Chelsea, Barcelona olamayacağının, onlarla baş edebilecek bütçelere dahi sahip olamayacağının farkındayız. Ama neden Porto olamıyoruz? Galiba cevabı da çok açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder