28 Nisan 2010 Çarşamba

Finale Son Bilet


Mourinho'nun ağzı yine boş durmamış dünkü basın toplantısında. Bu kez de Rijkaard'a sallamış Portekizli. Önceki karşılaşmalarında Rijkaardlı Barca'ya elendiklerini hatırlatan gazeteciye, " Guardiola'yı bilmem ama benim kazandığım kupalar onun boyunu geçer" demiş her zamanki özgüveniyle. Her kritik maç öncesi, rakip takım teknik direktörüne mutlaka bir iki laf geçiren Mourinho bu kez taktik değiştirmiş anlaşılan. Maçla ilgili ise, finale kalmalarının kendileri için bir rüya, Barca için ise Santiago Bernabeu'da oynanacak olmasından dolayı bir saplantı olduğunu belirtmiş. Galiba bu olağandışı açıklamaları yüzünden seviyoruz bu adamı.

Barcelona cephesi ise, uzun zamandır olmadığı kadar gergin. Kolay değil tabii, uzun zamandır ilk kez bu kadar zora giren bir turu çevirmeye çalışacaklar, hem de karşılarında Jose gibi bir adamın takımı varken. "Buradan turu çevirebilir
miyiz bilmiyorum, ancak finale kalabilmek için herşeyimizi ortaya koyacağız." demiş Pep dünkü basın toplantısında. Pique de taraftarlara çağrı yapmıştı, Inter'e 90 dakika boyunca cehennem yaşatmaları için. Katalanlar büyük organizasyon hazırlıklarında bu maç öncesinde.

Inter'de Sneijder'in tam olarak hazır olmasa da riske edilebileceği söyleniyor bu maç için, Barca'da ise kaptan Puyol'un cezalı olması büyük handikap. İlk maçta Messi'ye neredeyse hiç boş alan bırakmayan ve yaptığı mükemmele yakın
takım savunmasıyla Barca'ya çok da fazla pozisyona girme imkanı tanımayan Inter, bakalım aynı başarıyı bu maç da gösterebilecek mi, yoksa Messi ve arkadaşları artık bu dünyada tartışmasız en büyük olduklarını mı kanıtlayacaklar bize.

Şahsi fikrim Inter'in tura daha yakın olduğu yönünde. Mourinho gibi takım savunmasını dünyada en iyi yaptıran teknik direktörlerden birine karşı Barca'nın 2 farklı galip gelmesi biraz zor gözüküyor. Ancak, diğer taraftaki futbol sihirbazlarını da düşününce yine de kesin bir şey söyleyemiyor insan. Bakalım bu kez ne sürprizler bekliyor olacak bizi Nou Camp'ta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder