24 Nisan 2010 Cumartesi

Perşembenin Gelişi

Yıllar yılı, her sezon kadroyu biraz daha zayıflatarak nereye kadar dayanabilirdi ki bir takım? "Bu sene gitti, bu sene gider" diye diye bugüne kadar geldiler, fakat artık denizin bittiği yerdeler. Onların ki öyle birden, kötü geçen bir sezon sonrası küme düşüş değil, bağıra bağıra düşüş oldu. Kim bilir, belki de 2 sezon önce alınan 7.lik yanılttı onları, ya da her sezon kıl payı yırtmak. Sonuçta, perşembenin gelişi çarşambadan belliydi aslında.



Geçtiğimiz sezon umudunu kaybetmiş Sakaryaspor'u ligde tutamasa da, oynattığı futbolla beğeni toplayan Erhan Altınla sezona başladı yeşil-siyahlılar. Fakat Altın, takımı başında yalnızca 3 maç kalabildi. Bu 3 maçta Denizlispor, Fenerbahçe'ye 2-0, Galatasaray'a 4-1 ve Kayserispor'a 3-0 mağlup olmuştu. Peki ne bekleniyordu ki Erhan Hoca'dan? Fransa ve Almanya 2.liglerinden (Koffi - Metz, Bajic - TusKoblenz gibi) 3.liglerinden alınan yabancı stoperlerle, gurbetçi oyuncularla yıllardır yenemedikleri büyükleri mi yeneceklerdi?



Yerine gelen Nurullah Sağlam'ın nasıl gittiği de aslında Denizlispor'un önlenemez düşüşünün nedeni ve sorumluları hakkında önemli ipuçları içeriyor. Kendi kurmadığı bu takımın başında 5 maça çıkabildi Sağlam. 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Kaybettiği takımlar ise Beşiktaş ve Bursaspor'du. Kendi evinde alınan 3-2'lik Bursaspor yenilgisi sonrası soyunma odasına dalan başkan Ali İpek, Teknik Direktör Nurullah Sağlam'a oyuncularının önünde hakaret ediyor, ve hoca da istifa ediyordu.

Sezonun 10. haftası oynanırken, Denizlispor 3. ve bu sezonki son teknik direktörüyle çıkıyordu sahaya. Teknik direktörlük kariyeri kısa bir Ankaragücü macerasından ibaret olan Hakan Kutlu, Denizlispor'u kurtarmak için soyunmuştu göreve. Zayıf kadroya devre arası yapılacak takviyelerdeydi belki umudu, ama olmadı. Tehlikeyi yeterince iyi etüd edememiş yönetim, Youla dışında elle tutulur bir transfere imza atamadı. Yıllardır kariyerleri düşüşte olan Mustafa Er, İbrahim Ege, Okan Koç gibi oyunculardan takımı kurtarmaları beklendi. Hal böyle olunca Kutlu da engel olamadı bu artan ivmeli düşüşe.

Bugün Denizlispor'da sorumlular şapkalarını önlerine iyice düşünmeli. Lyon'u eleyen takımın bu hallere nasıl geldiğini etüd etmeli. Önlerinde ligden düştükten sonra hızla toparlanıp, o zamanlar yatırımını yaptıkları genç oyuncularıyla bugün ligin zirvesine kurulan bir Bursaspor örneği var. Umarız gelecek sezonlarda bu yoldan ilerler ve ligde sesi soluğu çıkmayan Ege'nin başarılı temsilcisi olmayı yeniden başarırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder