29 Nisan 2010 Perşembe

Avrupa'dan Kısa Kısa


-UEFA Avrupa Ligi'nd finali adı bu gece konuyor. TSİ ile 22.05'te başlayacak mücadelelerde Liverpool 1-0 yenildiği maçın rövanşında Atletico Madrid'i ağırlarken, Fulham ile finalin ev sahibi Hamburg 0-0'ın rövanşında Londra'da karşı karşıya gelecek.

-Premier Lig'de son 2 haftaya girilirken lider Chelsea'nin 1 puan arkasında yarışı sürdüren Man Utd gelecek sezon için transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Fergie, Fulhamlı defans oyuncusu Chris Smalling'in ardından Meksika'nın Chivas takımının genç golcüsü Javier Hernandez'i transfer etti. Meksikalı golcü bugüne kadar milli formayla çıktığı 4 maçta 4 gol kaydetme başarısını göstermişti.

-VfL Bochum'da cumartesi günü oynanacak kritik Bayern Münih maçı öncesi teknik direktör Heiko Herrlich'in görevine son verildi. Bayern'e karşı takımın başında Dariusz Wosz çıkacak sahaya. Bochum bu öncesi ligde 16.sırada playout sınırında bulunuyor.

-Çek Cumhuriyeti ve Slovakya Futbol Federasyonları, 2012-2013 sezonundan itibaren ortak futbol ligi düzenlemek için çalışma başlattı. Kurulacak ortak futbol liginde 18 takımın yer alacağı, bu lige, 12 takımın Çek, 6 takımın ise Slovakya'dan katılacağı belirtildi.

-Yunanistan'da Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için ön eleme oynayacak takımı belirleme amaçlı playofflar başladı. İlk maçlarda AEK PAOK'la 0-0 berabere kalırken, Aris Olimpiakos'u Eddie Johnson'un kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etti.

-Milan'da Leonardo yolcu. Avrupa basınında Brezilyalı genç teknik adamın sezon sonun takımdan ayrılacağı konuşuluyor. Yerine gelecek yeni çalıştırıcı için en önemli aday ise yardımcısı Mauro Tasotti. Leonardo'nun ise Dünya Kupası sonrası Brezilya Milli Takımı'ndan ayrılması beklenen Dunga'nın yerini alması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder