28 Nisan 2010 Çarşamba

Van Gaal Devrimi



Bayern Münih, Allianz'da 1-0'ın rövanşında dün de deplasmanda Olic'in hat-trick yaptığı maçta Lyon'u 3-0'la bozguna uğratarak 9 sene aradan sonra Devler Ligi'nde finale yükselmeyi başardı. Uzun yıllardır Avrupa'da başarıya hasret Bayern taraftarları için bu dün geceyi sokaklarda geçirecek kadar sevindirici bir olay oldu.

Van Gaal ise bu duruma biraz daha alışık. Kötü başladığı ve bir ara koltuğunun sallantıda olduğu bile söylenen sezonda Hollandalı, teknik direktörlük kariyerinde 3. kez Şampiyonlar Ligi finali oynamaya hak kazanarak, Alex Ferguson, Ottmar Hitzfeld, Fabio Capello ve Carlo Ancelotti'yi yakaladı. Bu alanda rekor, 4 kezle Marcelo Lippi'ye ait. Önceki final deneyimlerini Ajax'ın başında yaşayan Van Gaal, 1996'da Capellolu Milan'ı 1-0'la geçerek kupaya uzanırken, bir sene sonra Lippi'li Juventus'a penaltılarla kaybederek elenmişti. Van Gaal ayrıca, 22 Mayıs'ta Santiego Bernebau'da oynanacak olan finali kazanması halinde bunu Ottmar Hitzfeld'den sonra farklı 2 takımda başaran 2. teknik direktör olarak tarihe geçecek. Bu finalin, bizi ilgileniren kısmı ise Hamit Altıntop'un eğer şans bulursa, Yıldıray Baştürk'ten sonra Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan 2. Türk oyuncu olacak olması.

Van Gaal sanıyorum bu geceden sonra o meşhur not defterini de eline alıp finaldeki rakibini analiz etmeye başlayacaktır. Dünkü maçtan sonra finalde Barcelona'yla karşılaşmak istediğini ancak Inter'i tura daha yakın gördüğünü belirtti Hollandalı. Inter ya da Barca hangisi gelirse gelsin, bizi müthiş bir finalin beklediği kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder