4 Temmuz 2010 Pazar

FURKAN ALDEMİR


Özellikle 2001'de Türkiye'de yapılan Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlık süreci ve turnuvanın ardından tüm ülkede basketbol konusunda bir atılım oldu, aileler çocuklarını bu yöne yönlendirmeye başladı. O günlerde NBA'de Hidayet'in aldığı kısa süreleri büyük bir heyecanla izlerken şimdilerde takımını NBA finalinde sırtlayan, All-Star olan ve takımlarının önemli parçaları olan 3 oyuncumuz var orada. Ömer ve Semih'in de NBA'e gitmesiyle NBA'deki oyuncu sayımız da arttı ki devamı da gelecek gibi görünüyor. 1, 2 sene içinde Enes Kanter de çok büyük ihtimalle dünyanın en önemli lig organizasyonuna dahil olacak. Aslına bakılırsa bu kadarla da kalmayacak gibi duruyor, ilk etapta Maxim, Birkan, Göksenin, Furkan gibi pozisyonlarında ve yaş gruplarında çok değerli oyuncularımız göze çarpıyor. Neyse biz konu başlığımıza, son günlerin çok konuşulan ismi Furkan Aldemir'e bağlanalım burdan.


Karşıyaka'nın Türk basketboluna sunduğu fazlasıyla potansiyelli bir yıldız adayı Furkan Aldemir. 1991 doğumlu ve 2.10 boyunda. Henüz 19 yaşındaki bu genç adam sezon boyunca Karşıyaka'da hakettiği dakikaları buldu ve 25 dakika 7.7 sayı 8 ribaund ve 1.4 blokluk ortalamasıyla kapattı 2009-2010 sezonunu. Bu blok ortalamasıyla da ligin blok kralı oldu. İstatistik olarak devam edecek olursak yine geçtiğimiz sene Gençler Şampiyonası'nda 30 sayı 24 ribaund ortalamalarını tutturdu Furkan. Rakamların anlattıkları böyle.

En önemli özelliği ribaund sezgileri Furkan'ın, duracağı yeri çok iyi biliyor ve top eline adeta gelip yapışıyor. Aynı zamanda çok hareketli, çok atlet bir uzun. Savunmada güçsüz vücuduna rağmen güçlü fundamental özellikleriyle iyi pozisyon alır, rakibinin önünde kalarak onu savunmaya gayret eder ve başarır da. Hücumdaysa yine zayıf vücudu dolayısıyla sırtı dönük oynamaktan biraz kaçsa da aslında pivot hareketleri fena olmayan bir oyuncudur, üzerinde durulursa ilerde bu şekilde önemli bir hücum tehditi sağlayabilir. Bunların yanında iki önemli eksiği var Furkan'ın. Birincisi güçsüz, cılız bir oyuncu ama daha 18 yaşındaki bir oyuncu için normal karşılanabilir bu tabi ki, ikinci eksiğiyse orta mesafe şutu, bunun üzerinde fazlasıyla çalışması gerekiyor. Aslında var olan bu 2 eksiğini de kapatabilirse komple bir uzun olur ve kesinlikle gelecekte onu Avrupa'nın en iyi uzunlarından bir tanesi olarak NBA'de izleriz.


İstanbul'un devlerinin, yıldızı böylesine parlayan, bu kadar yetenekli ve genç bir oyuncunun peşine takılmaması pek de normal olmazdı heralde ki takıldılar da zaten. Bugünlerde tüm spor medyasını işgal eden en önemli konulardan biri Furkan Aldemir ve Galatasaray ilişkisi. Oldu, imzalar atıldı, iş bitti derken bu transfer halen netliğe kavuşmuş durumda değil. Durum şundan ibaret, Galatasaray Furkan'a karşılık Karşıyaka'ya 1.5 Trilyon artı 2 futbolcu teklifini sundu, Karşıyaka da bu ilginç teklifi kabul etti. Fakat bu anda devreye Karşıyaka Basketbol Şubesi girdi ve üzerine takım kurdukları oyuncuyu haklı olarak bu şekilde bırakmak istemediğini dile getirdi. Görüşmeler halen devam ediyor ve muhtemelen Furkan gelecek sezon sarı kırmızılı formayı giyecek.

Furkan için çok doğru bir takım aslında Galatasaray, hem iddialı bir takıma hem de istediği süreleri alabileceği bir takıma transfer olur Furkan, eğer bu transfer gerçekleşirse. İşin Galatasaray tarafına bakarsak onlar da Oktay Mahmuti liderliğinde yeni bir takım kuruyorlar ve Furkan onlar için de biçilmiş kaftan. Kısaca bu transfer gerçekleşirse hem Galatasaray hem de Furkan için müthiş bir hamle olur. Bu konudaki gelişmeleri ilgiyle takip edeceğiz. Bakalım iki sevgili birbirine kavuşabilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder