8 Temmuz 2010 Perşembe

Lorik Cana Galatasaray'da!


Galatasaray günlerdir beklenen transfer bombasını bugün patlattı, aslında gece 3:30 sıralarında bu haber bazı kaynaklarca dile getirilmişti ve nöbetteki pek çok Galatasaray taraftarı açısından sevinç, heyecan ve aynı zamanda acaba mı? sorularıyla karşılanmıştı, taraftarın bu soru işaretini Galatasaray yönetimi bugün 17:36'da yaptığı açıklamayla sildi ve o merak da yerini heyecan ve mutluluğa bıraktı.


Galatasaray'ın sezon boyunca en büyük sıkıntısı orta saha kurgusunu bir türlü sağlayamamış olmasıydı, 4-1-2-3 gibi bir dizilişte arkadaki 1 ve öndeki 2'liden Elano'nun yanında oynayacak oyuncuyu bir türlü bulamadı Rijkaard, daha doğrusu eldeki oyuncular Rijkaard'ın oynatmak istediği futbolu oynayabilecek düzeyde değildi. Barış ve Mustafa Sarp'ın kalitesi Galatasaray'ı kaldıramadı, Ayhan'sa yaşının da ilerlemesiyle eski temposundan çok uzaktı. Bu 3 oyuncu da Rijkaard'ın istediği pas futbolunu, pas hızını sağlayamadılar. Sadece benim çok beğendiğim Mehmet Topal arkadaki 1 olabilecek potansiyeldeydi ama o da yaşadığı sakatlık sorunlarıyla birlikte formsuz bir sezonu geride bıraktı zaten gelecek sezon o da Valencia'da bizi temsil edecek.


Teşhis belliydi, reçete de yazılmıştı ve tedavinin ilk aşaması bugün yapıldı. Arkadaki 1 için alınabilecek isimler içinde belki de en önemli oyuncuyu, Lorik Cana'yı kadrosuna kattı Galatasaray. Çok değerli bir ön libero Cana. Oyun zekası yüksek, dayanıklı, agresif bir oyuncu. Her şeyden önce lider bir isim. Gerek Marsilya'da gerek Arnavutluk milli takımındaki kaptanlığıyla birlikte Sunderland'de geçirdiği ilk sezonda kaptanlığa getirilmesi de bunun en güzel ispatı heralde. Aynı zamanda çok da sert bir oyuncu hatta zaman zaman dozunu kaçırabilecek kadar sert bir isim. Zaman zaman kartlarla ilgili sorunlar yaşaması da muhtemel bu açıdan.


Galatasaray taraftarının geçen sene belki de en fazla dert yakındığı şey sahadaki ruhsuz futboldu. İşte bu konuda da çok özel bir adam Cana, formasının hakkını sonuna kadar veren, hırslı, tutkulu, sonuna kadar savaşan bir adam. Karakterli futboluyla kısa sürede Galatasaray taraftarının sevgilisi olacaktır.


Sonuç olarak çok ihtiyaç duyduğu bir pozisyona çok yerinde bir transfer yaptı Galatasaray, şimdi sıra orta sahanın ortasında oyunu iki yönlü oynayabilecek bir oyuncuda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder