6 Temmuz 2010 Salı

Keita Transferi


'Selamun aleyküm' diyerek girdiği Florya'ya bir sabah aldığımız şok haberle veda etti Keita. Kallström'dü, Annan'dı, Poulsen'di derken, herkes transfer haberi bekliyordu Galatasaray yönetiminden, gece nöbetimiz biteli daha bir kaç saat olmuştu ki Keita'nın satıldığı haberiyle uyandık sabaha. 8.150 milyon Euro karşılığında Al Saad takımıyla anlaştı Galatasaray. Geçen sezon yine buna yakın bir fiyata ama 'taksitli' olarak alınmıştı, 1 sene sonra kullandığın kar diyerek ve önemli bir nakit girdisiyle ayrıldı takımdan. Mehmet Topal, Uğur Uçar ve Emre Güngör'ün satışından elde edilen maddi geliri de eklersek Galatasaray bu transfer dönemi için ciddi bir transfer bütçesi oluşturmuş durumda. Mali açıdan durum bu.

Sportif olarak bakarsak, Keita'nın müthiş doğal yeteneklerinin, istediği zaman tek başına maç alabilme gibi bir potansiyelinin yanısıra en çok eleştirilen tarafı her maçta aynı konsantrasyonu sağlayamaması ve Trabzon maçında yaptığı, Kaka'ya yaptığı hareketler gibi sabıkalı yanlarıydı. Bütün bunlar ve mali gerekçeler bu transferi mantıklı kılabilir ve Rijkaard gibi bir adamın da bu transfere onay verdiğini de gözden kaçırmamak gerekir elbette.

Galatasaray taraftarlarından ilk gelen tepkiler çok olumsuz, yönetime bir ateş püskürme hali içindeler. Ama bu tepki için henüz erken, öncelikle yönetimin yapacağı hamleleri görüp, ondan sonra tavırlarını koymalılar çünkü taraftar elle tutulur bir transfer istiyor ve artık maddi gerekçelerin arkasına sığınacak pek şansı da kalmadı Galatasaray yönetiminin. En mühim nokta Galatasaray yönetiminin hala geçen 2 seneki vizyonunu koruyup, ona uygun transferleri yapıp yapamayacağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder