12 Temmuz 2010 Pazartesi

HEDO PHOENİX'TE(!)


Toronto'da mutsuz günler geçiren Hidayet, daha önce takımından takasını istemişti. Geçen haftaya kadar kesin gözüyle bakılan Hedo-Toronto ayrılığı, geçen hafta Toronto yardımcı antrenörünün Hidayet'le görüşmek için İstanbul'a gelmesi kafalarda soru işareti yaratmıştı fakat sabah Phoenix'le Toronto'nun Barbosa & Hedo takasında anlaştığı haberi geldi. Şu an milli takımla birlikte Antalya kampında bulunan Hedo, Amerika'ya dönünce sağlık kontrolünden geçecek ve Suns'a resmi imzayı atacak.

Biz konuyu Hidayet özelinde değerlendirelim, öncelikle Suns Hidayet için en doğru takım mı? Tabi pek çok kişi için farklı düşünülebilir ama benim kanaatimce, en doğru takım Suns değil Hidayet için. Hidayet'in geçtiğimiz sezon boyunca en büyük sıkıntısı toptu. Orlando'daki en büyük avantajı Jameer Nelson gibi bir oyun kurucuyla oynamakken, Toronto'da Calderon faktörü onun için en büyük dezavantaj konumuna geldi. Suns'taysa ligin belki topa en fazla hükmeden, en kaliteli bir kaç guardından biriyle birlikte oynayacak, bu açıdan 'top' onun için yine sıkıntı olabilir.

Bir diğer konuysa Hidayet'in pozisyonu. Hidayet Phoenix'te, bu zamana kadar çok çok az sürelerde oynadığı 4 numara pozisyonunda oynayacak. Hücumda, hiç şüphesiz savunulması çok zor bir oyuncu olacak. 4 numara için çok fazla hızlı, şut tehditi olan bir oyuncu sonuçta. Ama işin savunma kısmında kalın 4 numaralar karşısında, vücut vücuda savaşta, ribaund kavgasında çok zorlanacaktır.

Ligin en hızlı pas akışına sahip takımı belki Phoenix. Hedo da bu top dolanımı sırasında gerek pas yeteneği, gerek oyun sezgisi gerekse şutör olarak fayda sağlayabilir ama bilhassa Orlando'da çıktığı top seviyeden, o liderlikten uzak kalacaktır. Bu konuda Nash'in oyunda olmadığı süreler ön plana çıkıyor, Dragic'in oyunda olduğu bölümde, Gentry Hedo'yu 3 numaraya çekip, liderliği ona bırakabilir. Eksisiyle, artısıyla şimdilik durum böyle gözüküyor, bakalım zaman ne gösterecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder