1 Temmuz 2010 Perşembe

NBA'DE TRANSFER DÖNEMİ BAŞLIYOR


NBA'de yıllardır beklenen transfer dönemi bugün itibariyle başladı. Pek çok takım senelerdir bugün için hazırlandı, salary cap'lerinde boşluk yaratmak adına geçtiğimiz sezonlarını feda ettiler. Kontratları biten Lebron, Wade, Bosh gibi yıldızları kapmak, tüm bu takımlar için geçtiğimiz sezonlardan çok daha değerliydi. Bu 3 oyuncunun başını çektiği tam 177 oyuncu bugün itibariyle serbest durumda. Biz de bazı isimler hakkında biraz atıp tutalım o zaman.

Öncelikle şu bilgiyi verelim; New York, Chicago, Miami, New Jersey bu transfer döneminde en çok ismi duyulacak ekipler olacak hiç şüphesiz. Çünkü bu takımların salary cap boşlukları çok ufak rötuşlarla 2 maksimum kontrat kaldırabilecek düzeyde. Hatta Miami'de Wade'in zaten mevcut bulunduğunu düşününce 3 süper yıldızın bu forma altında birleşmesi çok da ütopik değil.

Lebron tabi ki bu transfer döneminde ne yapacağı en fazla merak edilen oyuncu. Lebron'u kadrosuna dahil etmek için üstte bahsettiğimiz takımlar ve kendi takımı Cleveland en önemli adaylar. Bugün bu adaylara bir de Clippers eklendi. Hem de çok ilginç bir şekilde. Yaptıkları açıklamada 'Lebron görüşme davetimizi kabul ettiği için onur duyduk' dediler ve bir oyuncunun, bir organizasyonun üzerine çıktığını da kanıtladılar. Bu Clippers adına gayet onur kırıcı şahsi fikrime göre. Neyse biz Lebron'un nereye gideceğine dair fikrimizi sunalım, tabi New York'a gelsin isterim fakat bence Lebron için, eğer Cleveland'dan ayrılacaksa en yakın aday Chicago.

Wade için sözü çok uzatmak istemiyorum, kesinlikle Miami'de kalacak keşke Chicago'ya gitse de kendi şehrinin takımında oynasa, burada çok büyük bir efsane olacağına şüphe duymam ama bu ihtimal bana çok uzak geliyor, Pat Riley onu asla bırakmaz. Pat Riley demişken Chris Bosh'u da ekleyelim buraya, onun için en avantajlı takım bence Miami. Daha önce yaptığı açıklamada Wade ve Lebron'un kararlarını bekleyeceğini söylemişti. Muhtemelen Wade'le Miami'de buluşurlar. Onun için kesin olan bişey var ki Bosh Toronto'da kalmayacak.

Nowitzki ve Pierce gibi takımlarıyla özdeşleşmiş bu iki ismin de takımından ayrılacağını düşünmüyorum. Onların serbest kalma amacı bence yeni sözleşme imzalayıp gelecek sezonki işçi-işveren savaşından etkilenmemek.

Amare Stoudamire ve Carlos Boozer da serbest durumda şu anda. Her iki oyuncu da savunma yönü zayıf, hücum yönü kuvvetli oyuncular ve ikisi de takımlarından ayrılacak gibi geliyor bana. Bu ikiliden bir tanesi New York'a gidebilir diğeri de yukarda bahsi geçen takımlardan birine gider muhtemelen ama önce herkes ilk hamlesini yapsın bu isimler hakkında daha net bişeyler söyleyebiliriz.

Joe Johnson'a da değinmeden etmeyelim, Atlanta onu elinde tutmayı çok istiyor ama bunun için maksimum kontrat önermek zorundalar. Burda soru Joe Johnson'ın 21 Milyonluk bir kontratı hak edip etmediği.

Tabi daha pek çok isim var ama şimdilik bu kadar yazalım. Bir kaç gün içinde her şey daha netleşecektir. Biz de ona göre tahminlerimizi gözden geçiririz tekrar. Kesinlikle çok eğlenceli bir dönem yaşayacağız bu aralar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder