30 Mayıs 2010 Pazar

1.Ligin 1.Sınıfları

Karabükspor, Bucaspor'un ve son derece çekişmeli geçen play offların ardından Konyaspor'un "Süper" olduğu, bir önceki sezon Süper Lig'de mücadele eden Kocaelispor ve Hacettepe'nin Dardanelsporla birlikte küme düştüğü, heyecanın son dakikaya kadar sürdüğü Bank Asya 1.Lig, sona erdi. Bu yazı, ligin sonunda öne çıkanlara, naçizane, hakkını teslim etmek üzere yazılmış ve ithaf edilmiştir.

Yasin Avcı - Karabük
Ligin Mavi Ateş'i, sezon sonunda şampiyonluk için yanarken, Yasin Avcı ligin gol kralı olarak takımına en önemli katkıyı yaparak dikkatleri üzerine çekti. Altay günlerinden beri zaman zaman sağ açık, zaman zaman santrafor oynayan Yasin, Karabük formasıyla bu sezon adeta patlama yaptı ve 19 gol kaydetti. Ayrıca, 31'i ilk 11 olmak üzere 34 maçın tamamında forma giyen 26 yaşıdaki Yasin, önümüzdeki sezon Süper Lig'i de sallayabilir.

Emmanuel Emenike - Karabük
Yeni Daniel Amokachi, Ankaragücü ve Gençlerbirliği tarafından beğenilmeyerek ülkesine dönmek üzereyken Karabük'ten gelen teklifle ülkemizde kaldı, ve 1.lige damga vurdu. Dayanıklılığı, sürati, dripling yeteneği ve gol vuruşları ile dikkat çektiği sezonu 16 gol 4 asistle tamamladı. İşçilerin maaşlarından yaptıkları katkıyla ayakta duran emekçinin takımı Karabük'ün siyah incisi "İşçilerin orada hangi şartlarda para kazandıklarını biliyorum. Onların parasına ortak olduğum için de kendimi borçlu hissediyorum." diyor.

Yılmaz Özlem- Buca
37 yaşında, takımının en çok koşan, en çok emek veren oyuncusu belki de. Geçtiğimiz sezon 2.ligden 1.lige yükselen Buca'nın en golcü ismiydi. Üstelik defansif orta saha olarak oynamasına rağmen. Sezonun son haftalarında şampiyonluğu garantileyen takımı için Bulgaristan'a futbolcu izlemeye bile gitmişti. Bu sezon da devam etti. Seveni kadar sevmeyeni de çok olan emektar oyuncu, yükselişi durmak bilmeyen Buca'ya, 32 maçta görev alıp 8 gol kaydederek liderlik etti ve takımının terfisinde önemli bir paya sahip oldu.


Mehmet Batdal - Buca
İşte bir Hakan Şükür adayı daha. Üretim kısırı futbolumuzda, 1.96 boyuyla parlayan, fizikli olduğu kadar bileklerine de hakim, fakat bir türlü yeteneklerinin bize vaadettiği patlamayı yapamayan Mehmet sonunda vizyonda. Buca yükseldikçe yükseldi, Mehmet attıkça attı, 16 golle tamamladı sezonu. 1986 doğumlu oyuncu için, 24 yaşın çok geç olmadığına inanıyor, yükselişinin devamını diliyorum.

Ersan Adem Gülüm - Adana
Cezalardan fırsat bulabildikçe tüm maçlarda oynayan Ersan'ın en önemli özelliği,bu sezon hiç oyundan alınmaması belki de. Sahaya çıktığında herşeyini ortaya koyan fedakar oyuncuların başında geliyor. Kemal Kılıç yönetimde sürpriz çıkışını playoffa taşıyan Adana'nın defansının sigortası oldu bu sezon. Geçen sezonda da yılın 11'ine seçilen Avustralya doğumlu oyuncu henüz 22 yaşında.

Musa Çağıran - Altay
Öylesine parladı ki, henüz sezon ortasında Galatasaray kaptı onu. Hemen açıkladı: "Kimliğimde 17 yazıyor, ama 19 yaşındayım" diye. Genç yetenek bu sezon parladı. Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe kupa maçında, kıvrak çalımları, kendine güven dolu uzun pasları, 2 yönlü Gerrardvari oyunu ile bloğumuzun dikkatini çekti. 29'u ilk 11 olmak üzere 31 maça çıktı, 8 gol attı bu sezon. Şimdilerde Altay'a veda edip İstanbul'a hazırlanıyor. Tavsiyemiz, iyi izleyin bu çocuğu, adam olacak çocuk çünkü.


Okan Öztürk - Karşıyaka
Yılların tecrübeli golcüsü yıllandıkça tat vermeye devam ediyor. 32 maça çıkıp tamamında 90 dk sahada kalmak, bunu yaparken araya 13 de gol sıkıştırmak, bu ligin enerjisi, sertliği göz önüne alınırsa, asla küçümsenemeyecek bir başarı. Son vuruşlardaki başarısıyla takımını playofflara taşımaya başarsa da, Karşıyaka bir kez daha Süper Lig'in kapısından döndü.

Branimir Poljac - Konyaspor
Kendisini Eskişehirli Stjepan Poljak ile karıştıran elbette olacaktır. Ama farklı iki oyunucudan bahsediyoruz. Tarihin aynı döneminde "Polyak" telaffuzlu 2 oyuncunun ülkemizde forma giymesi ilginç bir tesadüf, ama Konyalı Poljac'ın yaşadığı trajedi. Norveç'in Moss takımından alınan 1984 doğumlu oyuncu o talihsiz kazayı geçirdiğinde ligde tamamı ilk 11 olmak üzere 27 maçta forma giymiş, 7 gol kaydetmişti. O talihsiz kaza geldi, Norveçliyi Konya'da buldu. Bir daha asla yürüyemeceğini söylüyor doktorlar. Sezona iz bırakarak futbol hayatına noktayı koyuyor.

Fabiano Oliveira - Ricardo Pedriel Suarez - Giresunspor
İki Güney Amerikalı'nın Giresun hücum hattında kurduğu ortaklık, sezona kötü başlayan Çotanakları neredeyse playofflara taşıyacak olan 23 golle sonuçlandı bu sezon. Fabiano Oliveira 31 maçta 12 gol, Pedriel Suarez ise 25 maçta 11 gol kaydetti. İkiliden özellikle Steaua Bükreş'ten gelen Suarez bitirici vuruşlarıyla ve Bank Asya 1.ligden Bolivya A Milli Takımı'na seçilmesiyle dikkat çekti.

Murat Yıldırım - Samsunspor
2005'te Ajax altyapısında yılın en iyi oyuncusu seçilen Murat beklenen patlamayı yapamayınca 2008'de bonservisini eline alıp Samsunspor'a geldi. Genç orta saha oyuncu Samsun'da henüz ilk yılında taraftarlar tarafından yılın oyuncusu seçildi. Yükselişi bu yıl da sürdürdü ve takımının ligde kalmasında 32 maçta attığı 2 gol ile önemli bir rol oynadı. Özellikle orta saha arayan orta sıra Süper Lig takımları için biçilmiş kaftan.

Osman Fırat - Gaziantep B.B
Gaziantep BB'nin 26 yaşındaki kaptanı, futbolunun en olgun çağlarına doğru ilerlerken, takımını ligin az gol yiyen ekiplerinden biri yapmayı başardı. Zayıf kadrosuyla kümede kalmaya çalışan güney doğu ekibinde göze batan oyuncu oldu. Kaptan, tatlı sert oyunu, sağlam duruşu, savunma bilgisi ve hem sol bek, hem stoper oynayabilmesiyle, ve çıktığı 31 maçta kaydettiği 2 golle takımın katkı yapmasıyla övgümüzü kazandı.

Selçuk Yıldırımkaya - Kartal
Kartalspor'un Diarra'sı desek, mevkisi, oyun tarzı ve takımı için taşıdığı önem hakkında daha fazla açıklama yapmamıza gerek kalmaz herhalde. Tecrübeli oyuncu sadece 4 kişinin lisanslarının yetiştiği ilk 4 haftalık sürece paftan gelen oyunculara liderlik etti ve takımını sırtladı. Kartalspor'un bu süreci hasarsız atlatmasını sağladı. Üst düzey performansını 29 maça çıkarak sezonun geneline yaymayı başardı.

Mithat Yaşar - Çaykur Rize
Henüz Turgutlu'da amatör kümede oynarken Fenerbahçe tarafından keşfedilen, fakat bir türlü beklenilen patlamayı yapamayan ve kiralık olarak gittiği takımların sayısı arttıkça Anadolu'nun gezgin oyuncularına dönüşme tehlikesiyle yüzleşen Mithat, nihayet patlamayı Rize'de yaptı. Birçok oyuncunun gelip gittiği istikrarsızlık ortamında hücuma dönük orta saha mevkiinde 29 maçta oynadı, 7 gol attı. Onun için hala kaybedilmiş birşey yok, kazanılacak şey çok.

Serdar Topraktepe - Kocaelispor
Bir Kocaelispor, bir Beşiktaş derken sonunda Körfez'e demir attı Serdar. Yönetim faciasıyla yüzleşen Türk sporunun demirbaş takımlarından Kocaelispor küme düşerken, kaptan son ana kadar takımı için mücadele etti. Sahaya çıktığı 23 maçta kaydettiği 8 gol azımsanmamalı, zira Kocaelispor bu sezon toplamda sadece 23 gol kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder