8 Mayıs 2010 Cumartesi

Futbolcunun Kaderi


Bir taraftar düşünün, bir kadın taraftar. Yıllarca futbola uzak, ama ağabeylerinin etkisiyle Beşiktaş'a ve Fenerbahçe'ye yakın. Sonra 4 yaşındaki oğlunun, henüz r'leri söyleyemeyen ama, "eğer bugün Galatasaraylı olmazsan evi terkederim" tehdidini savurabilen oğlunun etkisiyle Galatasaraylı olan, bir taraftar.

Henüz ilkokul 1.sınıfta olan oğlunu almaya geliyor okula. Çocuk ise merakla bekliyor. O gün Galatasaray - Trabzonspor maçı var ve sonucunu bekliyor okulda. Annesi geliyor okula, gözleri şiş, belli ki ağlamış, skoru söylemeden acı bir haber veriyor. "Okan'ın" diyor "ayağı kırıldı".. Algılayamıyorum başta. Nasıl kırılır ki bir ayak? Oğlu için o zamanlar maç izleyen o kadın bugün artık mağlubiyetlerde oğlunun teselli ettiği fanatik bir taraftar, ama o gün gencecik Okan ağlamış, o ağlamış Trabzonlu Soner'in infazında. Futbola aşık büyüyen bir çocuk, futbolun bu acımasız yönüyle tanışıyor o gün. Okan o sakatlığı atlattı, 4 sene üst üste şampiyon olan takımın en önemli parçalarından biri oldu, Inter'de, Beşiktaş'ta oynadı. Ve bugün.. Aynen Okan'a benzeyen gencecik bir yetenek, aynı kaderi paylaşıyor.

Beşiktaşlı Rıdvan'ın fibula kemiği kırıldı. 18 yaşında Beşiktaş formasına ulaşan Rıdvan, eminiz ki bu sakatlığı atlatacak, yeniden alacaktır formasını. Emin olmaktan ziyade, umuyoruz bunu. Geçmiş olsun Rıdvan, geçmiş olsun Beşiktaş.

Beşiktaş 2 Manisaspor 0
Beşiktaş : Hakan- Rıdvan('45 Atınç), Sivok ('46 İ.Üzülmez), İ.Toraman, İsmail- Fink, Necip- Nihat, Tabata ('46 Ernst), Tello- Bobo
Manisaspor : İlker- Ferhat, Burak, Hüseyin, Eren('46 Momha)- Yiğit, Güven, Mehmet Nas ('70 M.Güven)- Nizamettin ('74 Dilaver), Simpson, Isaac

Goller : '69 Nihat, '70 Hüseyin(k.k)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder