13 Mayıs 2010 Perşembe

Rocchi'ye Selam, Forlan'a Şükran



Maç nasıl ön görüldüyse öyle geçti diyebiliriz aslında. Basketbol maçı olsa, Fulham'ın daha çok şansı olabilirdi. Hodgson'ın öğrencileri, taktik aldıktan hemen sonra oyunu dengede götürdüler, ama zaman geçtikçe teslim oldular Madridlilere. İlk yarı da, 2.yarı da uzatmalar da böyle geçti. Fulham her yönüyle bir takım kimliği ortaya koyarken, Atletico Madrid'in yıldızları farklarını gösterdiler. Forlan şarap gibi, yıllandıkça son vuruşlarda ustalaşıyor. Tereddüt bile etmeden zor vuruşları köşelere göndererek 2 golü bıraktı Fulham ağlarına. Fulham'ın Premier Lig'e uygun uzun defansı, yerden belki de Avrupa'nın en etkili ikilisine teslim oldu. Özellikle 2.golde maç boyu havadan top göstermeyen Hangeland'ın Forlan'a karşı yerden nasıl ağır kaldığını gördük.



Futbol böyle garip bir oyun işte. İtalyan hakem Gianluca Rocchi İstanbul'da Caner Erkin'in 81.dakikadaki düşürülüşünde penaltıyı çalabilse, bugün bambaşka 2 kaderi yaşayan takımları konuşuyor olabilirdik. Rocchi penaltıyı çalamadı, Madrid gitti kupayı aldı, Galatasaray başedemedi Avrupa'dan elenmekle. Yurtdışı başarılarına çok alışkın bu camia için Avrupa'dan elenişin sezonun geri kalanına sirayet etmemesi olanaksızdır zaten.



A.Madrid kötü geçmesine hazırlandığı sezonda Avrupa Ligi'ni aldı, İspanya Kupası'nda finale yükseldi. Fulham için ise rüya gibi bir yoldu bu, mutlu sonla bitmedi ama, bu da yeterdi onlara.



Atletico Madrid : De Gea- Ujfalusi, Dominguez, Perea, A.Lopez- Simao ('68 Jurado), Raul Garcia, Paulo Assuncao, Reyes ('77 Salvio)- Aguero ('119 Valera), Forlan

Fulham : Schwarzer- Hughes, Baird, Hangeland, Konchesky- Duff ('84 Nevland), Murphy ('118 Greening), Etuhu, Davies- Gera, Zamora ('55 Dempsey)

Goller : '32, '116 Forlan, '37 Davies

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder