16 Mayıs 2010 Pazar

FA Cup Finali \ Chelsea:1 - Portsmouth:0

Wembley'de tam bir futbol şöleni vardı. Maç analizinden önce, bir futbol karşılaşmasının nasıl bu kadar güzel bir aktiviteye çevrildiğine dikkat çekmek isterim ;

Stad, zaten tam bir futbol mabedi. Tarihi açıdan zaten Avrupa'nın en zengin stadlarından biri. 2003'deki yeni yapıdan sonra, tam bir teknoloji harikası haline de gelmiş.



Maçı yaklaşık 75 kamera takip etti. En etkileyicileri ise, özellikle penaltılarda dikkat çeken 'saha içi ' kameraları idi. Adeta sahadaki bir oyuncu gibi penaltıların kaçırılışını seyrettik.


Tribünlerin ambiyansı zaten her Premier Ligi maçında olduğu gibi muhteşemdi. Taraftarın maça reaksyonlarını gördüğümüzde, bizim tribünlerimizdeki '90 dakika arabesk şarkılardan uyarlama tezahuratlar' mantığını bir kez daha tartışmamız gerektiğini düşünmekteyim.



Bu kadar olumlu öğeden sonra, sahadaki oyunun kalitesiz olması beklenemezdi tabi ki. Portsmouth, açık ve cesur futboluyla göz kamaştırdı, Chelsea ise özellikle ilk yarıdaki inanılmaz baskısı ile büyük maçları ne kadar çok istediğini tekrar gösterdi.

Maçta atılandan çok, kaçanlar dikkat çekti. İlk yarıda Chelsea adına tam 5 top direkten döndü. Ayrıca 2 ekip de 2'şer penaltı kaçırdılar. Portsmouth'un penaltı kaçırmasından yanlızca birkaç sonra Drogba'nın serbest atıştan attığı muhteşem gol, görülmeye değerdi.




Maçtan Notlar

* Frank Lampard, 1913'den sonra finalde penaltıyı dışarı atan ilk futbolcu olmuş. Fa cup finalinde ilk penaltıyı 1913'de A.Villa'dan C.Wallace kaçırmış.

* Chelsea, F.A. Cup’ı 6. kez müzesine götürdü.

* Chelsea, tarihinde ilk kez Premier Lig'i ve F.A. Cup'ı aynı sezonda kazandı.



Yazar için kişisel kıssa: Bir futbolsever olarak, kendi topraklarımızda oynanan maçları izlemek için yılda harcadığım parayı, İngiltere'de oynanacak olan en önemli 3 maça harcasam, onları yerinde seyretsem, nasıl olur acaba ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder