3 Mayıs 2010 Pazartesi

Fair Play'in Ölümü : Lazio

Lazio sonunda fair play'in ruhunu teslim aldı. Geçen hafta Totti'nin Lazio taraftarlarına küme düşeceksiniz anlamına gelen el hareketini yapmasının bedelini ödeme ihtimalinden söz etmiştik. Bu gerçekleşti bu hafta Serie A'da.



Hafta arası antremana gelerek futbolculardan Inter'e yenilmelerini isteyen Lazio taraftarları, maçta da boş durmadı. Olimpico Stadı'nı dolduran 50000 Laziolu, alenen Inter'i destekledi. Inter gol attığında sevindi, Lazio kalecisi Muslera kurtarış yaptığında ya da Laziolu oyuncular gol girişiminde bulunduklarında ıslıkladılar. Futbolun güzel yanını görmekten aciz bu insanlar, takım sevgisini aleni biçimde ezeli rakibine olan düşmanlığın fersah fersah gerisine atmakta beis görmediler.

Inter'in Lazio'yu mağlup etmesi anormal bir olay değildir. Fakat bizim, bayrak adamını Di Canio olarak seçmiş bu taraftar grubundan asil bir duruş beklememiz, güzel futbolun, rekabetin peşindeki yılmaz koşumuzun boşa atılmış bir adımıymış sadece.

Başkentin şampiyonluk adayı, Lazio - Inter maçının gizli öznesi Roma ise Parma'yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek iddiasını sürdürdü.

Bitime 2 hafta kala Inter 76, Roma 74 puanda. Önümüzdeki hafta Inter Chievo'yu, Roma ise Cagliari'yi ağırlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder