4 Mayıs 2010 Salı

48. Türkiye Kupası Finali \ Trabzonspor - Fenerbahçe

Bu yıl 48.si düzenlenen Türkiye Kupası finali, bir çok açıdan gündemi meşgul etmekte. Öncelikle maçın oynanacağı şehir ve stad, gerçekten de çok tartışıldı. Şehir olarak Urfa'nın seçilmesi federasyon populistliği olarak adlandırıldı genel olarak medyada. Maçın saati de tartışılan başka bir noktaydı. Hafta içinde mesai saatinde oynanacak maçın gerçek taraftarlara hitap etmeyeceğini düşünenler çoğunlukta..



Kupayı en son 1983 yılında müzesine götürebilmiş ve toplamda kupayı sadece 4 kez kazanmış Fenerbahçe için kupa, diğer büyüklere nazaran çok daha fazla önem taşımakta. Özellikle Aziz Yıldırım'ın sezon başında yaptığı iddialı açıklamalardan sonra kupanın önemi daha da arttı tabi ki. Sezonu double ile kapatıp, 27 yıllık hasrete son vermek isteyen Daum, bu sayede tarihe geçmek istiyor haklı olarak. Sarı lacivertliler için sezonun dönüm maçı, Sami Yen'de oynanan Galatasaray karşılaşması olduğu su götürmez bir gerçek. Maçta alınan 3 puandan çok, yaşanan psikolojik geri dönüş, Fenerbahçe'yi hem ligde, hem de kupada tekrar potaya soktu. Şu an için kupaya bir, lige ise iki maç kadar uzaklıktalar.




Trabzon için ise kupa, neredeyse sezonun yarısından beri tek hedef olarak durmakta idi. Tüm planlar, hesaplamalar, Avrupa'ya en kısa yoldan gitmek için görülen yol olan Türkiye Kupası'nı kaldırmak üzerineydi. Şenol Hoca da bu hedeflerini her açıklamasında net bir şekilde tekrarladı.
Şenol Güneş'in başa geçmesinden sonra gözle görülür bir değişim yaşayan Trabzonspor'u zorlu bir transfer dönemi bekliyor. Zira Güneş Hoca'nın transfer listesinin kabarık olacağı şimdiden tahmin edilebiliyor. Yeni transfer Teofilo'dan henüz verim alamayan Bordo mavililerin, yeni sezonda bir forvet transferi yapacağı aşikar..



MAÇ İLE İLGİLİ NOTLAR

Fenerbahçe'de sakat Andre Santos dışında eksik yok. Brezilyalı'nın yerine Vederson'un görev yapması bekleniyor.

Trabzonspor'da ise sakatlığı devam eden Tayfun dışında eksik görülmüyor.

Trabzonspor, yarın Fenerbahçe’yle oynayacağı maç için saat 11.00’da THY’nin ünlü İspanyol takımı Barcelona için hazırlattığı uçakla Şanlıurfa’ya hareket etti. Hareket öncesinde bordo mavili futbolcular, yöneticiler ve taraftarlar uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Trabzonspor'un havaalanından çıkışında, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Trabzonsporlu taraftarlar ile bazı Şanlıurfalılar, bordo-mavili kafileyi karşıladı. Taraftarlar futbolcularla ve Başkan Sadri Şener ile birlikte fotoğraf çektirirken, yoğun sevgi gösterilerinde de bulundu.



Ancak diğer finalist Fenerbahçe'de bunun tam tersi manzaralar yaşandı, coşkuyla havaalanına gelen taraftarlar öfkeyle havalanından ayrıldı. Havaalanı çıkışında taraftarlarla bütünleşmesi beklenen sarı lacivertliler, son anda alınan kararla otobüse aprondan bindi ve adeta havaalanından kaçırıldı. Çevre yörelerden gelen Fenerbahçe taraftarları ise bu duruma büyük tepki gösterdiler. Haksız da sayılmazlar, aşık olduğu renklerin oyuncularını yakından görmek isteyen Urfalı taraftarlara yapılan bu muamele gerçekten hiç de hoş olmamış..




MUHTEMEL 11'LER

Trabzonspor

Onur Kıvrak
Serkan Giray Egemen Cale
Burak Selçuk Colman Engin
Alanzinho
Umut



Fenerbahçe

Volkan D.
Gökhan G. Lugano Bilica Vederson
M.Topuz Selçuk Christian Özer
Alex
Güiza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder