16 Mayıs 2010 Pazar

Köprüden Önceki Son Çıkış

Turkcell Süper Ligi için ilk 2 bilet sahibini bulmuştu. Normal sezonu ilk 2'de bitiren Karabükspor ve Bucaspor, önümüzdeki sezon Turkcell Süper Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandılar. Özellikle Bucaspor, yıllar sonra İzmir gibi bir şehrin 1. Lig hasretini gidererek büyük bir işe imza atmıştır.



Normal sezonu 3. ile 6.'lık arasında bitiren Adanaspor, Altay, Karşıyaka ve Konyaspor takımları lig usulüne göre mücadele edecek.

Yükselme Grubu'nun ilk gününde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Karşıyaka-Altay, Ali Sami Yen Stadı'nda ise Konyaspor-Adanaspor maçları oynanacak. Her iki karşılaşma da saat 20.00'de başlayacak.



Karşıyaka-Altay maçını Kuddusi Müftüoğlu, Konyaspor-Adanaspor maçını ise Bülent Yıldırım yönetecek.

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nda oynanacak diğer karşılaşmaların programı ise şöyle:

20 Mayıs Perşembe:

20.00 Altay-Adanaspor (Atatürk Olimpiyat Stadı)
20.00 Konyaspor-Karşıyaka (Ali Sami Yen Stadı)

23 Mayıs Pazar:

19.00 Altay-Konyaspor (Atatürk Olimpiyat Stadı)
19.00 Adanaspor-Karşıyaka (Ali Sami Yen Stadı)




Eskiden eleme usulü oynana yükselme karşılaşmaları, bu yılki değişiklikle lig usulüne dönüştürüldü. Tabi ki eşitlikler için bazı kurallar konuldu. Bu kurallar da şu şekilde;

1- İki takım arasında puan eşitliği varsa;

İki takım arasında oynanan Yükselme Grubu müsabakası sonucuna bakılır, şayet bu müsabaka berabere tamamlanmış ise Yükselme Grubu'ndaki gol averajına bakılır. Takımların gol averajının eşit olması durumunda Yükselme Grubu'nda daha fazla gol atan takım üst sırada yer alır. Bütün bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakalarındaki sıralamaya göre üstte olacak takım belirlenir.

2- Aynı puana sahip takım sayısı üç ise;

Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.) Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa Yükselme Grubu'ndaki kendi aralarındaki puan cetvelindeki gol averajına bakılır. Gol averajı da eşit ise Yükselme Grubu'nda daha fazla gol atan takıma bakılır. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre Yükselme Grubu'ndaki sıralama belirlenir.

3- Bütün takımların puan eşitliği halinde;

Puan cetvelindeki gol averajına bakılır. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre Yükselme Grubu'ndaki sıralama belirlenir.



Özellikle İstanbullu futbolseverlerin bu karşılaşmalara ilgi göstermesi, 1. ligimize çıkacak yeni takımın kalıcı olması dileğiyle ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder