3 Mayıs 2010 Pazartesi

Bayanlarda En Büyük Belli Oluyor



TBBL'de finalin adı belli oldu: Galatasaray - Fenerbahçe. Ezeli rakipler 2009-2010 sezonunda kozlarını son kez parkede paylaşacak.

Normal sezonu 3. sırada bitiren Galatasaray çeyrek finalde, 1-0 önde başladığı eşleşmede Tarsus Belediyesi'ni 3-0'la geçti. Yarı finalde ise rakip, normal sezonu 2. sırada bitiren Mersin Büyükşehir Belediyesi idi. Sezonun ilk yarısında Mersin'de oynanan maçta rakibinden 29 sayı fark yiyen Galatasaray sezonun ikinci yarısında ise rakibini 1 haftalık süre içinde hem kupada hem de ligde mağlup etmişti. 15 Mayıs'ta başlayacak olan WNBA sezonu dolayısıyla 1-1 başlatılan seriyi sarı kırmızılılar üst üste 2 maç kazanarak 3-1'le noktaladı.

Normal sezonu yenilgisiz lider kapatan Fenerbahçe ise, beklendiği gibi önce çeyrek finalde Ceyhan Belediyesi'ni, ardından yarı finalde Botaş'ı 3-0'lık skorlarla geçerek finale yükseldi. Fenerbahçe'nin ligde sezon başından beri oynadığı 26 maçta mağlubiyeti bulunmuyor.

Sene başından beri 3 kez karşı karşıya geldi bu iki ekip. Fenerbahçe ligin ilk yarısında Ahmet Cömert'te oynanan maçı 77-84, ikinci yarısında Caferağa'da oynanan maçı da 76-62 kazandı. Teknosa Türkiye Kupası finalinde bir kez daha karşı karşıya geldiklerinde ise bu kez gülen taraf 57-55'le Galatasaray oldu. Bu maç aynı zamanda Fenerbahçe'nin bu sezon Türkiye'de kaybettiği tek müsabaka.

Final serisi yine WNBA'in erken başlaması sebebiyle her zaman olduğu gibi 7 maç üstünden değil, 5 maç üstünden oynanacak. Normal sezonu lider bitiren Fenerbaçe saha avantajını elinde bulunduruyor. Bu kritik eşleşme öncesi Galatasaray'da Katie Douglas'ın sakatlığının durumu merak ediliyor. Mersin'le oynanan yarı final serisi ilk maçında sakatlanan ve 2. maçta tedbir amaçlı oynatılmayan All-Star forvetin durumunun çok ciddi olmadığı ve final serisinin ilk maçında takımdaki yerini alacağı söyleniyor. Fenerbahçe'de ise son Botaş maçında sol diz ön çapraz bağları kopan genç oyuncu Begüm dışında eksik bulunmuyor.

Bu sene futbolda istediğini elde edemeyen, erkek basketbolda sene başındaki "Cemal Nalga skandalı" sebebiyle play-offlara kalamadan erken veda eden, voleybolda ise her iki dalda da final göremeyen Galatasaray'ın, bu dallarda 5'te 5'i hedefleyen ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı son şansı bu final serisi. Bakalım sarı kırmızılılar, son yıllarda üstünlüğü tamamen rakibine kaptırdıkları ligde 10 sene aradan sonra tekrar şampiyonluğa ulaşabilecekler mi?

Final Programı:

06.05.2010 Perşembe
20:30 Fenerbahçe – Galatasaray (Caferağa Spor Salonu) D Spor

08.05.2010 Cumartesi
17:00 Fenerbahçe – Galatasaray (Caferağa Spor Salonu) D Spor

11.05.2010 Salı
20:00 Galatasaray – Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu) D Spor

13.05.2010 Perşembe (gerekirse)
20:00 Galatasaray – Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu) D Spor

16.05.2010 Pazar (gerekirse)
17:00 Fenerbahçe – Galatasaray (Caferağa Spor Salonu) D Spor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder