27 Mayıs 2010 Perşembe

Yeşil Sahadaki Kara Şovalye

Futbol tarihi boyunca en çok nefret edilen karakterlerdir HAKEMLER.

Her oyunda olduğu gibi, futbolda da bir yöneten olması gerekmektedir. Bu yöneticiler, hakem olarak adlandırılırlar. Oyunun belirli kuralları vardır, bu kuralları uygulayacak ve uygulatacak güç de Hakem'dir.

Tabi ki bu yönetici, her iki tarafa da yaranamaz. Her kararından sonra herkes ona itiraz eder, üzerine yürür. Maç sonrası yöneticiler onlar hakkında ileri-geri konuşurlar. Ne satılmışlıkları kalır, ne karaktersizlikleri. Halbuki tek amaçları, maçları adaletle yönetmektir.



Taraftar gözünden hakemin durumu çok daha vahim haldedir. Hiçbir maçın sonunda sahadan alkışlarla ayrılan bir hakem görülmüşlüğü yoktur. Hatta maç öncesi kadrolar anons edilirken, hakemin adı da anons edilir, ve bu sırada tüm stad ıslıkla yıkılır. Düşünün ki, hakem daha maça bile çıkmamıştır, o takım lehine ya da aleyhine hiç bir karar vermemiştir, ancak sadece hakem olması protesto edilmesi için yeterlidir.



Taraftarlara göre, sahada oynanan mükemmel oyunu, bu kara şovalyeler engellemektedir. Oyunu olur - olmaz keserek, güzel futbolu sekteye uğratırlar. Kurallar mı? Kimin umrundu..



Ülkemizdeki durumları daha fenadır. Hakemler, eski meslektaşları tarafından yerden yere vururlar. Askeriye düzeni gibi, eskiler, yenilerin burnundan getiriyor. Kendi aktif dönemlerinde mükemmel kariyerleri varmış gibi, faal hakemlerin her adımlarını eleştiren bir çizgiyi sergiliyorlar..

Kimseye yaranamayan, zavallı futbol işçileridir hakemler.. Tez elden sendikalaşarak, haklarını aramaları dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder