7 Haziran 2010 Pazartesi

Değeri Bilinmeyen Ustalara Saygı Duruşu: Arif Erdem

Saygı duruşlarımız, tam gaz devam ediyor. Amacımız, insanlar tarafından, sadece hatırlanmak istenen özellikleriyle akıllara gelen ustaları, kendi kariyerlerini ortaya koyarak saygıyla anmaktır.

Bu seferki konuğumuz, Galatasaray'ın 2000'deki efsane kadrosundaki en önemli taşlarından biri olan Arif Erdem. Gelin, her zaman olduğu gibi, ustamıza öncelikle Televole gözlükleriyle bakalım. Ancak bu sefer, farklı bir uygulamaua imza atacağız. Arif Erdem'e, kendi taraftarından söylenenlere, yazılanlara bakacağız. Aşağıdaki yazılar, Galatasaray taraftarlarının üye olduğu Galatasaray Sözlük'ten alınmıştır.



- Penaltı yaptırmayı bilen fakat bu başarısını penaltıyı gole çevirmekte sergileyemeyen, 2001-2002 futbol sezonunda türkiye süper ligi gol kralı olmuş eski ömür törpümüz. (kaptan)

- Etrafında rakip olmasa bile ceza sahasında kendini yere atıp penaltı kazandırabilen ama bu penaltıları atamayan futbolcudur. (kumsal17)

- Ceza sahası içerisinde dünyanın gelmiş geçmiş en tehlikeli futbolcusudur. kendini yere atarak aldatamadığı hakem yoktur.. (bkz: ilüzyonist). uefa kupası finalinde karşı karşıya pozisyonda topu auta atarak spikeri ve bizleri çıldırtmıştır... (fatalrhymer06)



Düşünün ki, bu yorumlar kendi taraftarından gelen iç sesler. Başka yerlerden farklı görüşler alıntılamak istemedim, zaten Arif ile ilgili en genel kanı, sürekli kendini yere atıp, hakemleri aldatmaya yönelik hareketler yapmasıydı. Şimdi, Arif Erdem kendi kariyerini ortaya koyarak, sadece kendini atmadığını bizlere anlatacak..




- Galatasaray forması altında 292 maça çıkmış, bu müsabakalarda 120 gole imza atmıştır.

- Galatasaray forması ile 8 Lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 1 UEFA Kupası kazanmıştır.

- Galatasaray forması altında Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde görev yapmıştır.

- 2001 yılında Türkiye Ligi gol kralı olmuştur. 2005 yılında ise 100'ler kulubüne girmiştir.

- Milli forma ile 1993'de Akdeniz Oyunları şampiyonluğu, 2000'de Avrupa Kupası Çeyrek Finali, 2002'de ise Dünya Kupası Bronz Madalya'yı kazanmıştır.




Arif Erdem'in tüm bu istatistiki özelliklerinin yanı sıra, takımda üstlendiği 'ağabeylik' misyonu da yabana atılmayacak bir faktördür. Günümüzün en yetenekli Türk oyuncusu kabul edilen Arda Turan bile, ona olan saygısını göstermek için, Galatasaray'daki ilk 2 sezonunda 66 numaralı formayı giymiştir.



Arif Erdem, İspanya, İngiltere ya da İtalya gibi ülkelerde, şu an sahip olduğu gibi bir CV'ye sahip olsaydı, eminim ki şu anda ülkenin en başarılı takımlarının teknik direktörlük koltuğunun en büyük adaylarından biri olurdu. O ise şu anda İBB takımının yardımcı antrenörlüğünü yapıyor. Basamakları yavaş yavaş çıkmayı seçen Arif Erdem, belki de en doğru seçimi yaptığının farkında.



Teknik direktörülüğüyle de futbol tarihimize adını altın harflerle yazması dileğiyle..



Yazarın Özel Notu: Bana bu yazı dizisine başlamama ilham kaynağı olduğundan dolayı, arifsadecekendiniatmazdi kardeşinden binlerce teşekkürler Arif Erdem'e gitsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder