15 Haziran 2010 Salı

Galatasaray'da Neler Oluyor?



Galatasaray'da herkes kabus gibi geçen bir sezonun ardından yeni sezona umutla bakıyordu. Ancak sarı kırmızılı camiada işler hiç de öyle iyi gitmiyor.
Öncelikle kulüp için büyük bir devrim niteliği taşıyan kararla futbol şubesi kaldırıldı. Bu, Galatasaray'da iki sezondur özellikle transferler konusunda
çok başarılı adımlar atan ve taraftarın sevgilisi haline gelen Haldun Üstünel'in yetkilerinin büyük ölçüde kısıtlanması ve bu konuda patronun Adnan Sezgin olacağı anlamına geliyordu. Haldun Üstünel'in kapalı kapılar ardında bu durumdan rahatsızlığını dile getirmesi üstüne, başkan Adnan Polat'ın "Galatasaray'da kimse çıkıp ben devre dışı bırakıldım, benim yetkim elimden alındı, küstüm oynamıyorum diyemez" açıklaması Üstünel'e adeta rest çeker niteliğindeydi. Tabii bunun üstüne tuz biber eken bir de Stoch olayı var. Yaklaşık 3 hafta boyunca İngiltere'de bu transferin peşinde koşan, ha oldu ha olcak diye pazarlık yapan Galatasaray yönetimi Fenerbahçe'nin devreye girip bu transferi 2 gün içinde bitirmesiyle bir anda ortada kaldı. Galatasaray'ın her ne kadar şu anda o bölgeden çok daha acil ihtiyaçları olsa da (özellikle orta sahanın hali içler acısıyken) bu olay yine de ezeli rakibine karşı bir alanda daha kaybetme olarak değerlendirilebilir. Kulüpte çatlak sesler yavaş yavaş çıkmaya başladı bile, özellikle son seçimde beklenenden çok daha fazla oy alan muhaliflerin bu durum karşısında seslerini yükseltmeleri çok da uzak görünmüyor. Bu olayın neler getireceği önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.

Bunların yanında geçen haftalarda yaşanan küçük ama önemli bir olay daha dikkat çekti sarı kırmızılılarda. Bilindiği gibi Frank Rijkaard 2 hafta önce düğününe hiç bir yöneticiyi davet etmemiş ve bu olay gündemi uzun bir süre meşrul etmişti. Adnan Polat, bunun bir sorun olmadığını söylese de, geçtiğimiz yıllarda resmi sitesinden Mehmet Güven'in evliliğini, Aydın Yılmaz'ın doğumgününü kutlayan Galatasaray'ın tek bir satır kutlama mesajı bile yayınlamaması dikkat çekici bir noktaydı.

Futboldaki bu olayların yanında, güzel şeyler de olmuyor değil Galatasaray'da. Özellikle, kadın voleybol ve kadın basketbolda Medical Park'la imzalanan çok
kapsamlı sponsorluk antlaşmaları, erkek basketbolda Oktay Mahmuti gibi bir ismin takımın başına getirilmesi ve Ermal Kuqo transferi, kürekte ve sutopunda alınan şampiyonluklar kulüpte biraz olsun yüzlerin gülmesine sebep oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder