7 Haziran 2010 Pazartesi

NBA Finals 2010 - İkinci Maçın Ardından -

Boston Celtics serinin 2. maçında Los Angeles Lakers'ı yenip seriyi 1-1'e getirdi ve iç saha avantajını da ele geçirmiş oldu.

Maç öncesine gelirsek, ilk maçta denize dökülen Celtics muhakkak bir reaksiyon vermek zorundaydı, Lakers cephesindeyse, saha avantajını kaybetmemek için çıkacaktı maça Lakers.


Her iki takım da nerede olduklarını bilerek oynadılar ve müthiş bir basketbol resitali yaşattılar bizlere.

Boston'da Ray Allen rüya gibi bir gece yaşadı, ilk yarıda bulduğu 7 üçlük isabeti de, maç sonunda bulduğu 8 isabet de finaller rekoruydu. Rondo maç sonunda gerçek bir lider gibi takımını sırtına aldı, maçı da takımına getirdi. Bu iki isimdi maçı Boston'a getiren, Paul Pierce ve Garnett'in verimsiz olduğu günde. Boston adına bir başka önemli nokta da ilk maçın aksine takımın ribaund konsantrasyonu ve sertlği en üst seviyeye çıkarması oldu. Rasheed ve Glen Davis'in kenardan gelip ribaund ve takım sertliğine yaptığı katkı, Rondo'nun havuza düşen neredeyse tüm topları toplaması çok önemliydi, fakat en önemlisi savunma ribaundlarıydı Boston adına, Boston bu şekilde Rondo'nun en önemli özelliği olan açık alan basketbolunu oynama fırsatı buldu, bu da Boston galibiyetinde çok büyük rol oynadı.


İşin Lakers tarafına bakacak olursak, Lakers'ın da kötü oynadığını söyleyemeyiz aslında, lakin Rondo'yu Kobe'nin savunmasıyla, Ray Allen'a Derek Fisher'in kalması, Fisher'in da perdelerde Ray Allen'ı takip edememesi ve Allen'in efsanevi bir akşam yaşaması ilk yarıda Lakers'ı çok zorladı, daha sonra maçı dengeye getirdi Lakers fakat maç sonunda hücumun akıl almaz biçimde sıkışması Lakers'ın aldığı mağlubiyette temel konu oldu. Bunun dışında Gasol ve Bynum yine iyiydi, Kobe'yse her zamanki verimliliğinde değildi, Ron Artest Lakers adına en büyük hayal kırıklığıydı, hücumda takımını baltaladı desek çok da abartmış olmayız sanırım.

Böylelikle seri 1-1'lik eşitlikle taşınıyor Boston'a, arka arkaya 3 maç Boston'da oynanacak şimdi ve Lakers en azından deplasmanda 1 maç almak zorunda seriyi tekrar Los Angeles'a taşımak için. 3. maç salıyı çarşambaya bağlayan gece saat 04:00'da oynanacak, serinin kaderi bir kez daha çizilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder