10 Haziran 2010 Perşembe

MİLLİ TAKIM ADAY KADROSU BELLİ OLDU



Ülkemizde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi 15 kişilik kadro bugün açıklandı.

Hidayet Türkoğlu - Toronto Raptors
Ersan Ilyasova - Milwaukee Bucks
Oğuz Savaş, Semih Erden, Ömer Onan, Ömer Aşık - Fenerbahçe Ülker
Ender Arslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler - Efes Pilsen
Engin Atsür, Cevher Özer - Beşiktaş Cola Turka
Fatih Solak - Galatasaray C.C.
Cenk Akyol - Air Avellino
Evren Büker - Medical Park Trabzonspor

Bu isimlerin dışında, Ümit Milli Takım'dan gelebilecek oyuncular ve devşirilebilecek bazı oyuncuların olabileceğini belirtti Tanjevic.

Bu açıklanan kadro pek de şaşırtmadı aslında beni, Hidayet ve Ersan yine takımın yıldızları konumundalar, uzun oyuncular da Tanjevic her zaman olduğu gibi yine, aynı zamanda kendi takımından oyuncuları, Oğuz, Semih ve Ömer Aşık'a yer verdi kadroda, bunun dışında tartışılabilecek üç isim Kerem Gönlüm, Cevher Özer ve Fatih Solak da kadroda yer aldı.

Kısalardaysa benim için sürpriz yoktu. Şu an için en formda guardımız konumunda bulunan Engin, İtalya'da iyi bir sezon geçiren Cenk, Galatasaray formasıyla yıldızı iyice parlayan Evren, savunmasıyla benim için bu takımın olmazsa olmazlarından Sinan ve milli formanın gediklilerinden Ender, Kerem ve Ömer Onan olması gereken isimlerdi açıkçası.

Bu oyuncuların dışında Ümit Milli Takım'dan gelebilecek tek bir isim var gibi görünüyor şu an, o da Karşıyaka formasıyla müthiş bir sezon geçiren genç oyuncu Furkan Aldemir. Onun da kadroya dahil edilişi muhtemelen milli takım havasını soluması için olacağını düşünürsek, bu kadrodan 3 oyuncu elenecek. Bu 3 isim de benim kanaatimce Cevher, Evren ve Fatih Solak olacak.

Dışarda kalan isimlerdeyse Mirsad ve Kaya gibi isimler bazı kafalarda soru işaretleri yarattı ama Tanjevic'in bu kadro tercihi beni pek de huzursuz etmedi açıkçası.

Kadroda bulunan oyunculardaysa muhtemelen en çok tepkiyi sezonu oynamadan geçiren Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık alacak. Fakat her iki oyuncu da sezon boyunca idmanlarına devam ettikleri ve bu takım için gerçekten vazgeçilmez parçalar oldukları için ben bu tercihlere de gayet sıcak bakıyorum.

Uzunca bir zaman sonra Tanjevic ilk kez bu kadar beklendik bir kadro seçimi yaptı, umarım yıllardır, hedef gösterilen bu turnuvada istenilen başarıya ulaşırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder