15 Haziran 2010 Salı

DÜNYA KUPASI 2010 -4. GÜNÜN ARDINDAN-

Hollanda - Danimarka


Her turnuvanın en zevk veren ekiplerinden olan, hücum futbolunun en önemli temsilcilerinden, total futbolun beşiği Hollanda'yı hepimiz sabırsızlıkla bekliyorduk. Hele ki, böylesine sıkıcı giden bir turnuvada, çok ihtiyacımız vardı, Hollanda gibi sürekli hücumu düşünen bir takıma. Bugün öğlen çıktı Hollanda sahneye. Karşısındaysa Avrupa'nın en sağlam savunmalarından Danimarka vardı. Birbirine bu denli zıt iki futbol ülkesinin mücadelesinde beklediğimiz Hollanda'yı izleyemedik bir türlü. İlk yarısı golsüz hatta pozisyonsuz bitti maçın, ikinci yarının hemen başında Simon Poulsen(AZ Alkmaar) ve Agger'den(Liverpool) seken topun Danimarka ağlarına gitmesi sonucu Hollanda skorda üstünlüğü yakaladı. Maçın devamında Kuyt'un(Liverpool) golüyle Hollanda skoru tayin etti. Böylelikle Hollanda 2 - 0 kazandı. Bugün beklediğimiz iyi futbolu izleyemedik belki ama futbol sahnesine çok önemli bir isim çıktı Hollanda'da, 23 yaşındaki kanat oyuncusu Elia(Hamburg) ikinci yarıda oyuna girdi ve müthiş bir futbolla kendine hayran bıraktı ve takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Sonuç olarak futbol açlığımızı Hollanda da gideremedi, önümüzdeki maçlara bakacağız artık.

Kamerun - Japonya


Hollanda maçında umduğunu bulamayan bizler bir umut geçmiştik ekranların başına, acaba mı, diye ama gel gör ki turnuvanın Slovenya - Cezayir maçıyla birlikte en kötü maçını izledik. Her iki takım da hiç bir şey üretemediler maç boyunca, pozisyon falan zaten hak getireydi. İşte öylesine rezil bir maç izledik bugün, vuvuzela işkencesini çektiğimizle kaldık sadece. İlk yarının sonunda savunmanın hatasında Honda'nın(CSKA Moskova) attığı gol Japonya'yı galibiyete taşıdı. Maçta dikkat çeken isimse Kamerun'un Tottenham'lı sol beki Ekotto oldu. Onun dışında da kayda değer hiç bir şey yoktu maçta.

Paraguay - İtalya



Maç başlamadan önceki tahminlerin futbol olarak üzerine çıkan ender maçlardan bir tanesiydi. İtalya maça oldukça iyi başladı, iyi pas yaptı, savunmada da açık vermedi fakat en önemli sorunları yaratıcı oyuncu eksiklikleri, onların gole gitmesine mani oldu. Paraguay'sa tam bir savunma takımı görüntüsü çizdi hele ki golü bulduktan sonra iyice arkaya yaslandı fakat yaslanırken kontra atak denemelerini unutmaları onların en büyük handikaplarıydı. İtalya'nın bile ofansif kalan bu oyunuyla oynanan maçta skoru her iki tarafın duran toptan attığı goller belirledi. Maçın en dikkat çeken ismiyse şüphesiz Udinese'den Juventus'a transfer olan Pepe'ydi, gerek sağ gerek sol kanatta oldukça etkili bir performans sergiledi. Bu oyuncu turnuvanın geri kalanında İtalya'nın en önemli parçalarından biri olabilir. Ama bu takım için iki önemli şey var, birincisi, Buffon'un sakatlığının ne durumda olduğu, ikincisiyse, Pirlo'nun durumu. Sağlıklı bir Pirlo bu takıma en çok ihtiyacı olan şeyi yaratıcılığı ekleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder