16 Haziran 2010 Çarşamba

GALATASARAY ERKEK BASKETBOL TAKIMI

Bayan basketbol ve bayan voleybol şubelerini kapsayan, Medical Park'la imzalanan kapsamlı anlaşmayla birlikte bu dallara yatırımın artacağı görülüyordu Galatasaray ''Spor Kulübü''nde.


Bayanlarda atılan bu adımların erkek basketbolunda da atılıp atılmayacağı üzerindeki soru işaretleri henüz tazeyken, ortalıkta küçülme iddiaları kol gezerken, önce koçluğa Oktay Mahmuti'nin geldiği haberini aldık, çok sevdiğimiz Cem Akdağ'a yapılan, biraz içimizi burksa da Türkiye'nin en değerli koçlarından birini, başarı garantili bir koçu takımımızın başında göreceğimiz için mutluyduk açıkçası, bundan daha da önemlisi bu gelişme, basketbola yapılacak yatırımın habercisiydi bir anlamda.


Geçen sezon çok karmaşık bir süreçten geçen takım ortaya müthiş bir mücadele koydu. Tüm takım sezon boyunca yüreğiyle oynadı. Düştü denilen takım son 2 haftaya play off iddiasıyla girdi. Futbolda umduğunu bulamayan Galatasaray taraftarının da sevgilisi oldular, verdikleri mücadeleyle. Bu denli fırtınalı geçen senede, başarıda aslan payının sahibi hep yabancılardı, gerek Rancik, gerek Jasaitis, gerek Wilkinson sezon boyu çok önemli katkılar yaptılar. Özellikle Cem Akdağ'dan sonra Darius'un da bu 3'lüye katılması Galatasaray'ı taşıyan en önemli unsurlardı. Bu yabancı kadrosunun yanında bir de onlara ayak uydurabilecek bir yerli rotasyonu yaratılabilseydi, bu takım hem ligde, hem Avrupa'da çok daha ilerilere gidebilirdi.

Yeni sezon planlaması yapılırken, görünen o ki, durum tespiti çok doğru yapılmış. Tedavi için de koç tercihi hiç şüphesiz çok başarılı. Oyuncu yapılanmasındaysa, ilk hedef yerli rotasyonunu kuvvetlendirmek. Şimdi kadroyu şöyle bir değerlendirelim,

Öncelikle seneye takımda olması garanti isimlere bir bakalım, yeni transferler Ermal ve Tutku, Rancik, Caner şimdilik kadroda olması garanti isimler. Alt yapıdan Göksenin Köksal'ın da kadroya katılacağı söyleniyor. Belki o da 3 5 dakikalık sürelerle guard rotasyonuna katkıda bulunabilir.

1 numara pozisyonunda Tutku'nun yanında mutlaka yabancı bir guard olacak, Darius Washington'un durumu henüz belirsiz, Darius veya başkası oraya yabancı bir guard gelecek. Oktay Hoca'nın çok önem verdiği bire bir savunma konusunda etkili bir guard alınırsa şahane olur. Göksenin de kısa süreler bu rotasyona dahil olabilir.

2 numara pozisyonu içinse elde Tufan ve Murat Kaya var, ama bu isimlerin takımdan ayrılma durumu söz konusu. İkisinden birinin takımda kalacağını düşünürsek oraya bir oyuncu daha gelecek. Muhtemel bir yabancı oyuncu hakkı da yine burada kullanılacak, yerli olarak konuşulan isimse Sinan Güler, eğer olursa o da mükemmel olur.

3 numara pozisyonunda elde Caner var, Jasaitis henüz hiç bir kulüple anlaşmadı ama Türkiye'den ayrılırken verdiği mesajlar ayrılacağı yönündeydi. Muhtemelen bir yabancı hakkımızı da burada kullanacağız. Buraya da yerli oyuncu alternatifi olarak Bekir Yarangüme ismi konuşuluyor.

4 ve 5 numara pozisyonu için elimizde Ermal, Rancik garanti isimler. Wilkinson da kalabilir, ki keşke kalsa diyorum. Wilkinson olmazsa muhakkak bir yabancı daha gelecektir. Ayrıca Ömer Aşık'la da Galatasaray'ın yakından ilgilendiği konuşuluyor. Bu oyuncuların yanında belki Fatih Solak veya Polat 12.adam olarak takımda tutulabilir.

Sonuç olarak her pozisyona 1 yerli 1 yabancı oyuncu gibi duruyor şu an. Kalan iki isim de Göksenin ve Fatih olacak benim düşüncem.

Zaman ilerledikçe her şey netleşecek tabi ki ama bu yatırımların yapılması, vizyonun böyle genişletilmesi önemli olan, umarım artık zirveye oynayan bir Galatasaray izleriz seneye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder