10 Haziran 2010 Perşembe

NBA FINALS 2010 -ÜÇÜNCÜ MAÇIN ARDINDAN-

Serinin Boston'da oynanan ilk maçında Lakers Boston'u mağlup ederek seride 2-1 öne geçti ve avantajı tekrar eline aldı.

İkinci maçta alınan galibiyetle Boston morallenmişti, ki Paul Pierce'ın maç sonu yaptığı iddialı açıklamalar da bunun en açık kanıtıydı. Lakers tarafıysa bu maçın en önemli maç olduğu görüşünde birleşmişti.



Boston Garnett, Rondo ikilisiyle maça çok iyi başladı ve 12-5'lik bir seri yakaladı maçın henüz başında, fakat daha sonra ilk çeyreğin ikinci, ikinci çeyreğin ilk yarısındaki Kobe fırtınasını durduramadılar ve 17 sayı geri düştüler. Zamanla bu farkı erittilerse de maç sonunda 'birisi' çıktı ve tek başına devirdi Boston'u.

Boston'da maçın en etkili oyuncusu şüphesiz Garnett'di, bize eski günlerinden bir kesit sundu fakat maç sonunda öyle bir hata yaptı ki, bu hata maçın Lakers lehine bittiğini tescil etti bir anlamda. Boston adına en önemli başlıksa Ray Allen'dı şüphesiz. Bir önceki maçta finaller tarihinin üç sayı isabet rekorunu kıran Allen bu geceyse bambaşka bir rekoru kıl payı kaçırdı. Maçı 0/13 saha içi isabetiyle tamamladı Ray Allen ve sadece 2 sayı üretebildi. Kırmaya çok yaklaştığı rekorsa daha önceden Chip Raiser ve Dennis Johnson'ın elinde olan 0/14 lık saha içi isabet rekoruydu. Aslında, onu bu rekoru kırmaktan kurtaransa Garnett'in maçı bitiren hücum faulü oldu, eğer ki hakem o faulü çalmasıydı Allen bomboş turnikeyi kaçırmış ve en kötü şut yüzdesi rekorunu egale etmiş olacaktı.



Maça çok kötü bir başlangıç yapan Lakers cephesindeyse, maçın başında, Kobe sorumluluğu aldı, maçın seyrinin tersine dönmesini ve ilk yarıyı takımının üstün kapatmasını sağladı.Fakat 3. çeyrekten itibaren Lakers hücumu iyice sıkıştı ve sadece Kobe'nin eline bakar hale geldi ve Kobe'nin de çok gününde olmamasıyla fark kapandı ama işte öyle 'birisi' vardı ki Kobe'nin 29 şut kullandığı, sadece 10 isabet bulduğu günde maçın, serinin, şampiyonluğun seyrini değiştirdi. 36 yaşındaki cesur yürek son çeyrekte, topun el yaktığı anlarda, hücum tamamıyle sıkışmış, Kobe ritmini bulamamış, 17 sayılık fark erimiş, maç iyiden iyiye Boston lehine dönüyorken çıktı sahneye ve aldı takımını sırtına galibiyeti armağan etti arkadaşlarına, taraftarlarına, tek kelimeyle tarih yazdı, maç içinde Kaan Kural onu öyle tanımladı ki, bize de söyleyecek daha fazla söz kalmadı ''Fisher'in içine Kobe girmiş.''



Son bir söz de serinin önümüzdeki kısmı için edelim, Lakers önemli bir avantaj elde etti açıkçası fakat 4. çeyreğe kadar Kobe'ye bu kadar bağımlı oynayarak serinin devamında zorlanabilirler, Bostonda'ysa hep söylediğimiz gibi eğer Rondo extra bişeyler üretmezse Lakers'ı geçmeleri çok ama çok zor. Zaten 2. maçta da çok net bir biçimde gördük bu durumu. En önemli konuysa, sürekli tekrarladığımız gibi, Boston adına Lakers'ın içeride bu denli at koşturmasını engellemek, Lakers adınaysa içeriyi kullanmaktaki ısrarı olacak.

Serinin 4. maçı perşembeyi cumaya bağlayan gece 4'te yine Boston'da oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder