7 Haziran 2010 Pazartesi

NBA Finals 2010 - İlk Maçın Ardından-

Dünyanın en saygıdeğer lig organizasyonunda bu sene de sona gelindi. Normal sezondu, playoff'tu derken son düzlükte iki dev kaldı baş başa. Batı şampiyonu sene başından bu yana beklenildiği üzere L.A Lakers oldu, Doğuda'ysa nispeten bir sürpriz yaşandı ve normal sezonu ancak 4. bitirebilen Boston Celtics geldi Lakers'in karşısına.

Aslında bu iki takımın isimlerinin yan yana gelmesi dahi heyecanlandırıyor basketbolseverleri. NBA tarihinin en büyük rekabetine bizleri ortak eden bu iki takım tıpkı 2 sene önceki gibi yine er meydanında ve yine bizlere büyük bir heyecan yaşatmaya başladı bile şu günlerde. İlk maç geride kalırken Lakers evinde Boston'a şans tanımadı ve seride 1-0 öne geçti.

iki sezon önce yine bu 2 takım finalde karşı karşıya gelmiş, Boston Lakers'ı mağlup edip şampiyonluğu kazanmıştı. Aradan geçen bu 2 senede, bu iki takıma baktığımızda, kadro yapısı olarak çok fazla bir şey değişmedi aslında. Boston hala 2 sene önceki beşiyle sahada Lakers'taysa tek değişiklik Trevor Ariza'nın yerine artık Ron Artest var. İsimlere baktığımızda pek de fazla bir değişiklik olmasa da değişen bir şeyler var elbette ve bu değişiklikler serinin kaderini belirleyecek temel noktalar.

2 sene önce Boston Lakers'ı saf dışı bırakırken yaptığı en önemli iş, içerideki sertlikti ve Lakers uzunlarının bu sertlik karşısında geri adım atmasıydı. Aslında bu, bugün de en önemli nokta. Gasol, Bynum ikilisi Perkins, Garnett ikilisi karşısında 2 sene öncesinin aksine müthiş bir üstünlük kurdu ilk maçta. Özellikle Gasol -ki 2 sene öncesinin en ağır eleştiri alan ismiydi- Garnett karşısında çok üstündü ve galibiyetin baş mimarı oldu. Garnett'in artık ağırlaşan dizleri ona ciddi anlamda engel oldu ve Gasol karşısında ilk maçta tek kelimeyle ezildi.


2 sene öncesine nazaran değişen bir şey de esas adamların rolüydü. Lakers'ta esas adam tabi ki hala Kobe fakat 2 sene öncesine oranla hayli olgunlaşan bir Kobe. Boston'daysa durum biraz farklı, 2 sene öncesinin en zayıf halkası Rondo bugün artık esas adam rolünü çaldı, takımda onun liderliğini kabul etmiş görünüyor, Orlando serisinde taraftarın ona MVP tezahüratı yapması da bunun en açık ispatı. Fakat Rondo belki de Orlando maçında yaşadığı sakatlıktan ötürü bir türlü kısa süre önceki formuna ulaşamıyor. İlk maçta da istatistik kağıdında oldukça iyi görünse de Kobe'nin savunması karşısında biraz sönük bir oyun oynadı. Eğer o extra işler yapmazsa Boston Lakers karşısında tutunamaz.

İlk maç sonrası serinin genel durumu bu şekilde, artık hep birlikte bu geceden itibaren önümüzdeki maçlara odaklanacağız, bakalım en büyük ligin en büyüğü kim olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder