21 Haziran 2010 Pazartesi

Süper Marsel !



Milli tenisçi Marsel İlhan, Wimbledon'ın ilk turunda Brezilyalı Marcos Daniel'i 2-0 geriden gelip 3-2 yenmeyi başardı.

Marsel'in performansı kesinlikle görülmeye değerdi. 31 yaşındaki tecrübe abidesi Daniel'i, 2-0'dan gelerek yenmesi, onun ilerde ne kadar büyük bir efsane tenisçi olacağının işaretlerini verdi.

İlk 2 sette Marsel'in ortaya koyduğu oyun, tam da Daniel'in isteyeceği türdendi. Biraz da Wimbeldon heyecanı ile, servis kırmak için risk alan Marsel, ilk 2 sette bunun dezavantajını yaşadı. Ancak 3. setten itibaren, daha risksiz ve doğru oyunu tercih eden Marsel, 2 seti alarak maçı son sete bıraktı. Özellikle 4. set sırasında Daniel'in sinirleri bir hayli gerildi. Kah topçu çocuklara sataştı, kah hakemle kavga etti. Bu sayede Marsel'in de sinirlerini gereceğini düşündü. Ancak Marsel, Akdenizli kanını inkar edercesine soğukkanlı oyunuyla mükemmel bir son set oynadı, ve adını 2. tura yazdırdı.


Marsel İlhan ikinci turda 31 numaralı seribaşı Rumen Victor Hanescu ile karşılaşacak. Hanescu ilk turda Rus Andrey Kuznetsov'u 6-7, 7-6, 6-3, 1-6 ve 7-5'lik setlerle 3-2 yendi.

Hanescu, Grand Slam turnuvalarında Marsel İlhan'dan çok daha deneyimli bir oyuncu. 4 Grand Slam Turnuvası'nda da boy gösteren Rumen tenisçi, 2005 Fransa Açık'ta çeyrek final oynamıştı. Wimbledon'da ise geçen yıl 3. tura kadar ilerlemişti.

1 yorum:

  1. Efsane tenisçi falan olmayacak havaya girmeye gaza gelmeye gerek yok. Aslında bu maç beklentilerimizi düşürmemiz gerektiğini gösterdi.

    YanıtlaSil