4 Haziran 2010 Cuma

Oktay Mahmuti


Yaşadığı üzücü hastalık nedeniyle coachluk kariyerine son vermesine kesin gözüyle bakılan Bogdan Tanjevic'in yerine Fenerbahçe Ülker'in başına geleceğini öngörüyordu pek çokları. Fakat Oktay Hoca kariyeri adına çok da beklenmeyen bir adım attı ve Galatasaray'la anlaştı. İki taraf adına da oldukça önemli bir imzaydı aslında bu. Galatasaray'ın küçülme iddialarının resmi olarak olmasa da, yüksek sesle dile getirildiği şu günlerde Oktay Hoca'yla yapılan '3' yıllık mukavele neye işaret, önümüzdeki günlerde daha net olarak göreceğiz bunu.

Düşük bütçeli takımlarla büyük başarılar kazanabilme potansiyeli olan, fazlasıyla disiplinli, işine saygılı, son derece tecrübeli ve kariyerli bir koç Oktay Hoca ve Galatasaray'ın tam da ihtiyaç duyduğu bir isim her anlamda. Savunma anlayışını, disiplinini bu takıma kazandıracağı aşikar, burda en önemli nokta da 'SABIR'. Galatasaray yönetimi ona kendi sistemini oturtmasında ne kadar yardımcı olacak, ne kadar özgürlük tanıyacak, işler kötü giderse ne kadar sabredecek, esas mesele bu olacak.Bu noktada taraftar da düşük skorlu fakat son saniyeye kadar mücadele edecek bir takıma kendini hazırlamalı, çünkü başarı için taraftar ilk şart.

Kısaca bir de kariyerinden bahsederek bitirelim yazımızı;

Makedon asıllı koçun Türkiye'de yolu ilk olarak Eczacıbaşı'na düşüyor, oradan sonra yardımcı koç olarak Efes Pilsen'le anlaşıyor ve Aydın Örs'le birlikte kazanılan Koraç Kupası ve pek çok başarının altında onun da imzası bulunuyordu, ardından Aydın Örs'ün görevden ayrılmasıyla dönemin Karşıyaka koçu Ergin Ataman'la anlaşılması arasındaki süreçte geçici olarak baş antrenörlüğe getirilip 2 maça çıkıyor. Ataman'ın gelişiyle de yardımcı antrenörlük görevine
onun arkasında devam ediyordu. 2001 senesinde Ergin Ataman'ın da görevden ayrılmasıyla koltuk artık kalıyordu o da daha ilk sezonunda takımına final-4 oynatıyor ve o zamanki adıyla Suprolig'de 3.lük yaşıyordu. Devamındaki süreçte Avrupa'da bir türlü final-4 hedefini tutturamayan Mahmuti seri şampiyonlukların ardından ligde de 2 sezon arka arkaya şampiyonluğu kaptırınca görevinden ayrılıyor ve Benetton Treviso'yla anlaşıyordu, pek de başarılı geçmeyen ilk sezonun ardından, ikinci sezonunda takımına ULEB CUP'da çeyrek final oynatıyor ve bu turnuvada yılın koçu seçiliyordu. Ardından 1 yıl takım çalıştırmayan Mahmuti kariyerine Galatasaray'ın başında devam edecek, umarız her iki taraf için de başarılı bir imza olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder