16 Haziran 2010 Çarşamba

TUTKU AÇIK

Galatasaray CC, Oktay Mahmuti ve Ermal Kuqo'nun ardından çok önemli bir transfere daha imza attı,geçen sezon 1 numara pozisyonunda çok sıkıntı yaşayan, Evren'i orada kullanmak zorunda kalan Galatasaray Türk Telekom'dan Tutku Açık'la sözleşme imzaladı.


Kısaca geçmişinden bahsedelim biraz, 30 yaşındaki guard, kariyerine 1997'de Ülkerspor formasıyla başladı, burada çok fazla şans bulamayan genç oyuncuyu Ülker Kolejliler'e kiraladı, burda geçen 1 sene ve kazanılan tecrübe Tutku'ya Ülkerspor'da forma şansı tanımıştı. 2005'e kadar Ülker'de kalan Tutku 2005 - 2006 sezonunun başında Türk Telekom'a transfer oldu. Burada FIBA CUP'da çeyrek final tecrübesi yaşadı ve bugün itibariyle Galatasaray'la anlaştı.



Tutku'nun en önemli özelliği, çok üst seviyede olan saha görüşü ve oyun bilgisi. Bu konuda gerçekten Türkiye'nin en iyilerinden. Aynı zamanda geçen sezonki guardımız Washington'un tam aksine oynamaktan çok oynatmayı seven, pas yeteneği çok yüksek, ligde asist sıralamalarında her daim üst sıralarda yer alan bir guard. Çok önemli bir özelliği de ceza şutlarındaki başarısı, hele ki o gün iyi şut atıyorsa durdurulamaz bir hal alabilecek bir oyuncu. Zaten Galatasaray taraftarı çok iyi bilir bu özelliğini, daha önceki Telekom maçlarından. Atletik olmamakla eleştirilir hep ama oyun zekası ve pas yeteneği onun bu açığını giderebilmektedir. Fakat bazen savunmada çok kolay düşüp, bire birde zaman zaman geçilebilir. Savunma zaafı zaman zaman sıkıntı yaratacaktır, bunun için onunla birlikte oynayacak guardın savunma yönü oldukça kuvvetli olmalıdır.



Galatasaray çok doğru bir transfer yaptı ve yeni yapılanmada önemli bir adım daha attı, Galatasaray adına güzel günler yakın gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder