15 Haziran 2010 Salı

NBA FINALS 2010 -BEŞİNCİ MAÇIN ARDINDAN-

Serinin 5. maçında kazanan, yine kazanmak zorunda olan Celtics oldu ve seriyi 3 - 2ye getirdi.

Son iki maç öncesinde Boston'da oynanacak son maçtı ve serinin kaderini belirleyecek maçtı, dünkü maç. Boston kaybederse, Lakers büyük avantaj elde edecekti evindeki 2 maç öncesi. Fakat gördük ki, maçın öneminin farkında olan taraf yalnızca Boston'du. Lakers'taysa Kobe hariç istekten, arzudan eser yoktu. Pota altındaysa Lakers Boston'un sertliğine hiç bir şekilde karşılık veremedi. Boston'un müthiş bir hücum performansı gösterip bi ara %70'lere kadar ulaşan şut yüzdeleriyle oynadığı maçta, Lakers üretkenlikten çok uzaktı, yalnız ikinci şans sayıları ve Kobe'nin çok özel performansıyla ayakta kalabildiler. Sonuçta daha çok isteyen, daha çok ısıran takım Boston'du ve kazanan da onlar oldu.


Boston maça oldukça iyi, diri ve istekli başladı. İlk 3 maçın kayıp ismi Paul Pierce maça müthiş başladı, öyle de devam etti, Boston'un takım olarak harika hücum ettiği günde, hücumun liderliğini yapan isimdi Pierce. İlk 3 maç kendisini oldukça iyi savunan Ron Artest'in özellikle savunmada çok kötü performans gösterdiği maçta ilk yarıda üzerinde kalan uzunlar sonrası bulduğu sayılarla, ikinci yarıda Artest'e karşı adam adama oynadığı dönemdeki sayılarla, yardımları yararak, potaya giderek, el üstü atarak bir şekilde sayıya ulaştı her seferinde. Bir de maçın son saniyelerinde, son bir kuvvetle Rondo'ya yaptığı asistle maça son noktayı da koydu Pierce, oynadığı doğru oyunla da hayran bıraktı kendine. En büyük yardımcısıysa, şüphesiz, Garnett'di hatta yakaladığı 18 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 5 top çalma, 2 blokluk performansı, hem hücumda hem savunmada etkili oyunuyla baş rolü de çaldı kimilerine göre.


Lakers'ta Boston'a cevap verebilen tek isim Kobe'ydi. Özellikle 3. çeyrekte kendinden geçen Kobe ''beni durduramazsınız'' der gibiydi, ki Doc Rivers'ta, oyuncularına molada ona karşı yapılacak bir şey olmadığını söylüyordu. Her türlü sayıyı attı, ribaund aldı, asist yaptı, blok yaptı, Pierce'ı savundu, kısacası takımı adına yapılabilecek her şeyi yaptı. Fakat takımın geri kalanından Kobe'ye en ufak bir katkı gelmeyince bu mucize oyun güme gitti. Bu maç, en etkili günündeki bir Kobe dahi olsa, bir oyuncunun asla bir takımı yenemeyeceğini gösterir mahiyetteydi.


Gasol skor üretiminde çok etkisizdi ama daha önemlisi içerideki itiş kakıştan çok kolay yılmasıydı. Artest sahanın en kötüsüydü belki de, ne savunma yapabildi ne de hücum da vardı. Bir de maçın en kritik 3 serbest atışını da kaçırınca Lakers'ın maça tekrar ortak olma şansı artık kalmamıştı. Diğer taraftan, Bynum'un sakatlığı onu çok etkiliyor, dizinden hiç güç alamıyor Bynum. Lakers'ın en önemli caydırıcı gücü olmaktan çok uzaklaşıyor böylelikle.

Seri Lakers'a taşınırken Boston avantajlı durumda gözüküyor belki ama Staples Center'dan bir galibiyet çıkartmak zorundalar. Bakalım en büyük kim olacak?

6. maç perşembeyi cumaya bağlaya gece 4'te oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder