12 Haziran 2010 Cumartesi

DÜNYA KUPASI 2010 -1.GÜNÜN ARDINDAN-


Bir ay sürecek futbol resitalinde ilk düdük bugün çaldı ve A grubununda ilk maçlar geride kaldı.

Hiç şüphesiz, bugün, akıllarda, vuvuzela denen zıkkımın 1 ay boyunca hayatımızı katletmeye başladığı gün olarak, anılacak. Belki kimilerinin beyninde kalıcı hasarlar bırakacak bu alet ama futbol aşkı dediğimiz şey bu olsa gerek ki katlanacağız artık 1 ay.

Bugün iki maç oynandı dedik, kısaca bi onlara göz atalım şimdi,

Güney Afrika 1 - 1 Meksika


Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Güney Afrika ve grubun iddialı takımı Meksika'yı izleme fırsatı bulduk ilk olarak. Gördük ki, Afrika'dan ,affedersiniz ama, hiç bir şey olmaz. İlk yarı boyunca Meksika oyunu domine etti, özellikle Giovani kaliteli bir futbol sergiledi. Fakat hem onun hem de takımının yapamadığı tek şey golü bulmaktı. İkinci yarı biraz farklı bir havada geçti, Güney Afrika eli ayağı daha düzgün bir oyun oynadı, öne de geçti fakat tutamadı oyunu, aslında son dakikada tekrar öne geçebilecek fırsatı da yakaladı Afrika ama onu da değerlendiremeyince maç 1-1 sona erdi. Bu sonuç, bence grupta daha iddialı olabilecek Meksika için ilerleyen maçlarda önemli olacaktır çünkü muhtemelen Uruguay ve Fransa, Afrika'yı yenecek, Meksika dezavantajlı konuma düşecektir. Bu yüzden Meksika bu iki maçın en azından bir tanesini kazanmak zorunda.

Uruguay 0 - 0 Fransa


Günün 2. ve son maçı da, maç öncesinde beklenilenden çok da farklı seyretmedi açıkçası, Fransa, Uruguay karşısında biraz daha üstünmüş gibi göründü ama o üstünlüğü pozisyon yaratma konusunda yeterli olmadı ve pozisyon açısından çok kısır bir maç izledik. Aynı zamanda Ribery'e çok muhtaç bir takım görünümündeler ilk maç itibariyle. Hani Domenech'den ne kadar doğru tercih beklenir tam bilemiyorum ama, en azından sağ tarafta Govou yerine Valbuena'yı kullanması belki hücumda daha etkili olmalarını sağlayabilir. Uruguay'a dönersek, savunmada 3lü gibi oynuyorlar, bu artık çok da kullanılmayan bir sistem belki ama Uruguay bugün hiç de fena uygulamadı bu sistemi. Özellikle Godin ve Lugano kusursuza yakın oynadılar. Bunun dışında solda oynayan Pereira savunma anlamında oldukça başarılıydı, tabi bunun sebebi biraz da Govou'ydu. Bütün bunların yanında, takımın her şeyi konumundaki oyuncu kesinlikle Diego Forlan. Hem takım ona bu rolü vermiş hem de kendisi bu rolü üstlenmeye çoktan hazır görünüyor. Grubun ilerleyen maçlarında Uruguay'dan daha ofansif bir oyun izleyeceğimizi ve bu gruptan çıkacaklarını düşünüyorum.

Yarının programına göz atarak yazımızı bitirelim;

14:30 Güney Kore - Yunanistan
17:00 Arjantin - Nijerya
21:30 İngiltere - ABD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder